O tânără șimleuancă, voluntar al Crucii Roșii, a salvat viața unui bărbat aflat în stop cardio-respirator

Șimleuanca Larisa Drăgan, voluntar al Crucii Roșii Sălaj, a reușit luni să salveze viața unui bărbat aflat în stop cardio-respirator, efectuându-i acestuia manevrele de resuscitare pe care le-a învățat împreună cu colegii săi în cadrul activităților de voluntariat. „Eram la farmacie să cumpăr medicamente pentru cineva din familie. Când am vrut să plec, am văzut că un domn a căzut la pământ. În jurul lui s-au adunat multe persoane, care încercau să-l întoarcă pe o parte și pe alta, astfel că am mers și eu sa văd dacă pot da o mână de ajutor. Primul lucru pe care l-am sesizat a fost că victima nu avea puls și nici respirație, așa că am început imediat să efectuez manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanței”, a făcut cunoscut Larisa pe un site de socializare. Astfel, experiența acumulată la cursurile de prim ajutor pe care le-a făcut la Crucea Roșie Sălaj, dar și spiritul civic al șimleuancei au salvat viața unui om.

Recent admisă la Facultatea de Litere – Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, șimleuanca Larisa Drăgan are 18 ani, este voluntar activ al Crucii Roșii de doar un an, însă a fost implicată în cursuri de prim ajutor încă din clasa a VII-a, de la vârsta de 13 ani.

Gestul Larisei Drăgan ne arată că, a fi voluntar al Crucii Rosii, este o responsabilitate pe care, într-o măsura, ar trebui să o aibă fiecare dintre noi.

Alte articole

2 Thoughts to “O tânără șimleuancă, voluntar al Crucii Roșii, a salvat viața unui bărbat aflat în stop cardio-respirator”

  1. Anonim

    Să facă bine dom’ primar să-i dea o diplomă de merit acestei fete de ispravă!

  2. Anonim

    Faceți un sondaj și veți afla că marea majoritate a cadrelor medicale nu știu face efectiv manevre de resuscitare.

Leave a Comment