Elevii vîrşolţeni la pescuit

În timp ce la Şcoala Gimnazială din Vîrşolţ se fac renovări pentru a asigura începerea cursurilor în condiţii optime, elevii aflaţi în vacanţă participă la diferite activităţi extraşcolare.

Sâmbătă, 25 iulie, a avut loc evenimentul mult aşteptat de elevii de la Şcoala Gimnazială nr1 din Vîrşolţ, Concursul de pescuit dedicat copiilor din Vîrşolţ. Această întrecere a fost organizată de Clubul Pescarilor din Sălaj, din cadrul AJVPS unde preşedinte este doamna Veronica Ispas – care a coordonat toată activitatea. Concursul s-a derulat în colaborare cu SGA Sălaj, Barajul Vîrşolţ.
De la şcoala noastră au participat 14 elevi din ciclul primar precum şi ciclul gimnazial cuprinzând elevi din clasele II-VIII. Elevii s-au pregătit cu mare entuziasm pentru acest eveniment, fiind mulţi dintre ei mici pescari pasionaţi de acest sport .
Activitatea a început la orele 8,00, când, după verificarea prezenţei am avut ocazia să ascultăm îndrumările doamnei preşedinte, care a organizat nenumărate concursuri de pescuit de diferite nivele pe Lacul Vîrşolţ. De la ea am aflat cum se comportă un pescar adevărat. Speciile din Lacul Vîrşolţ sunt: crap, caras, amur, clean, biban, ştiuca ş.a. Se pot pescui cu momeli: mămăligă, pufarin, peştişor viu, porumb. Aici cel mai bine merge pescuitul la crap dar sunt şi specii frumoase de caras şi de biban. Acest lac este un loc foarte potrivit pentru pescuit nu numai pe plan judeţean ci şi la nivel naţional. Vîrşolţenii şi sălăjenii pot fi mândri de acest obiectiv turistic, care atrage mulţi pescari din toată ţara.
După tragerea la sorţ şi aşezarea concurenţilor la standurile stabilite la tragerea la sorţ a început concursul propriu zis. Durata manşei de pescuit a fost de două ore. După cele două ore de pescuit a venit momentul mult aşteptat, cântărirea trofeelor!
În urma verificării gramajelor am aflat cine sunt premianţii întrecerii. Astfel, premiul I a fost acordat elevului Dénes Ákos din clasa a-VII.-a B, premiul II l-a primit elevul Péter András clasa a-VI.-a B, iar premiul III s-a acordat elevului Dénes Kristóf din clasa a VII.-a B. Printre elevii ce au primit premiu special putem enumera elevul Péter Sándor, cel mai mic pescar din clasa a II-a, elevul Dénes Gergo’’ din clasa VII.B., care a reuşit să prindă cel mai mulţi peşti şi alţii.
La sfârşitul concursului toţi concurenţii au primit premii de participare , iar premianţii şi câte o undiţă.
Pe această cale dorim să mulţumim doamnei preşedinte Veronica Ispas, doamnei Chende Carmen care au fost alături de noi, precum şi tuturor celor care au colaborat la buna desfăşurare a acestei activităţi! Sperăm că de acum înainte, aşa cum ne-am programat în cadrul activităţilor extraşcolare vom desfăşura lunar activităţi comune în cadrul cărora ne vom însuşi tainele pescuitului!

Director,
prof. Dénes Irina

Leave a Comment