Elevii sunt in febra olimpiadelor nationale si a concursurilor scolare

Elevii sunt in febra olimpiadelor nationale si a concursurilor scolare

Ca urmare a interventiei fostului Ministru al Educatiei si Cercetarii, calendarul pentru faza nationala a olimpiadelor si a concursurilor scolare 2006-2007 a fost decalat cu o zi, pentru a da posibilitatea participantilor sa petreaca Sarbatorile de Pasti alaturi de familiile lor. Astfel ca, olimpiadele nationale care figurau in graficul initial cu data de incepere 9 aprilie 2007, au inceput ieri, 10 aprilie. Olimpiadele nationale la limbile materne croata, rusa si ucraineana se vor sfarsi in data de 13 aprilie; concursul de limba germana moderna si cea de istorie vor dura 4 zile, pana in data de 14 aprilie; olimpiada de limba franceza, spaniola, portugheza, cele de limbi clasice, de matematica, fizica si biologie se vor incheia pe data de 15 aprilie.

Cea mai de lunga durata olimpiada se va sustine la informatica pentru liceu si gimnaziu, pana pe data de 16 aprilie.

Locurile de desfasurare a olimpiadelor raman neschimbate, iar inspectorii de specialitate din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii au transmis catre toate inspectoratele scolare judetene note referitoare la modificarile aduse programului.

Reamintim ca, in perioada 9-15 aprilie urma sa se desfasoare, in mai multe orase din tara, faza nationala a majoritatii olimpiadelor si concursurilor scolare, in care sunt angrenati peste 10.000 de elevi. Obiectivul general al acestor competitii organizate de MEdC si Inspectoratele Scolare Judetene este promovarea spiritului concurential si a performantei la disciplinele din programa scolara. Concursurile se adreseaza elevilor cu aptitudini, inclinatii si interese deosebite pentru domeniile stiintelor, tehnicii, meseriilor, artelor, civic, sportiv, interdisciplinar etc.

Leave a Comment