Liviu Bordas, nominalizat la premiul de debut al Uniunii Scriitorilor

Liviu Bordas, nominalizat la premiul de debut al Uniunii Scriitorilor

Zalauanul Liviu Bordas este unul dintre cei sase nominalizati la premiul de debut al Uniunii Scriitorilor, pentru cartea Iter in Indiam, carte aparuta anul trecut la Editura Polirom. Ceilalti cinci nominalizati la acest premiu sunt Rita Chirian, cu Sevraj, Vasile Ernu, cu Nascut in URSS, Andrei Mocuta, cu Povestiri din adanci tinereti, Livia Rosca, cu Ruj pe icoane si Alex Leo Serban, cu Dietetica lui Robinson. Ceremonia de acordare a Premiilor Uniunii Scriitorilor se va desfasura in 26 aprilie 2007, la Bucuresti. Liviu Bordas este castigator al primei editii a concursului de debut Ioan Petru Culianu, concurs initiat de Editura Polirom, cu cartea nominalizata acum de Uniunea Scriitorilor, Iter in Indiam. Imagini si miraje indiene in drumul culturii romane spre Occident.

Liviu Bordas (n. 1970, Zalau) a urmat cursurile Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, sustinandu-si licenta, in 1994, cu teza Individuatie si realitate in Advaita Vedanta, sub indrumarea profesorului Andrei Plesu, se arata in prezentarea facuta de editura mentionata. In paralel, a urmat cursurile de limba sanscrita, cultura si civilizatie indiana din cadrul Facultatii de Limbi Straine din Bucuresti si cursurile Departamentului de Indologie al Universitatii din Viena. A continuat cu studii de masterat la Facultatea de Filosofie din Bucuresti, specializandu-se in filosofia culturii. A urmat apoi, ca bursier, mai multe stagii de specializare si cercetare in India (1995-1998, 1999-2001) si in departamentele de indologie ale Universitatilor din Roma, Heidelberg si Florenta. A activat drept cercetator stiintific la Institutul de Studii Orientale Sergiu Al-George din Bucuresti (1994-1995) si la Centrul Culturii Traditionale din Zalau (2002-2004). Din 2004 este membru al Accademia di Romania din Roma, ca bursier national Vasile Parvan, cu un proiect de cercetare in stiinte sociale (antropologie si indologie). Este membru fondator al Asociatiei Romano-Indiene de Cultura, membru al Societa Italiana di Studi Storico-Religiosi si membru fondator al Asociatiei Romane de Studii Religioase.

One Thought to “Liviu Bordas, nominalizat la premiul de debut al Uniunii Scriitorilor”

  1. Dan Ureche

    Bordas Liviu filozof? in timpul liceului fura carti cu alti colegi cum ar fi Pop Leonida Orlando etc. Cartile erau vandute la Anticariat iar banii mergeau pe distractii. Asta e filozoful vostru. Imi este scarba de lumea asta . Sa ajungi sa furi carti sa-ti satisfaci placerile cu femei in bautura etc. Interesati-va la Liceul de Matematica Fizica din Zalau. Asta e un golan deghizat

Leave a Comment