Elevi cu care ne mândrim! Medalii, premii și mențiuni la olimpiadele școlare

Medalii, premii și mențiuni. Acestea sunt rezultatele obținute de elevii sălăjeni la etapele naționale a olimpiadelor școlare în acest școlar. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj este vorba despre premii și mențiuni, de la Olimpiadele Naționale, care s-au desfășurat, majoritatea, în luna mai.

Astfel, la Olimpiada de Lectură Lectura ca Abilitate de Viață care s-a desfășurat la București, premiul special pentru competență culturală demonstrată în timpul dezbaterii: Elisa-Natalia Ulici, clasa a XII-a, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, profesor îndrumător Camelia Duma. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Ioana Iepure, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

La Olimpiada de limba și literatura română, clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Slobozia, eleva Sorana Avram din clasa a XI-a de Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Ioana Tuduce, a obținut mențiune. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Mariana Pop, de la Colegiul Național “Silvania” Zalău.

La Olimpiada pentru elevii din mediul rural „Universul Cunoașterii prin Lectură” clasele V-VIII, secția română și secția minorități, care s-a desfășurat în Focșani, s-a acordat premiul al III-lea pentru echipajul de la secția minorități, alcătuit din elevii: Boda Fanni Zsuzsa, clasa a VI-a, Școala Gimnazială nr. 1 Panic, profesor îndrumător Lukács Erika; Viszlovszki Natalia, clasa a VII-a, Școala Gimnazială nr. 1 Deja, profesor îndrumător Ioana Boitor și Fekete Krisztian Ruben, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr. 1 Panic, profesor îndrumător Lukács Erika. Lotul olimpic a fost însoțit de profesorul Ioan Pop, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Bobota.

La Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și de religie Cultură și Spiritualitate Românească, clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Baia Mare, eleva Ana-Alexia Ciurean din clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, profesor română Diana Iacob și profesor religie Anca Șulumete, a obținut premiul al III-lea. De asemenea, au fost obținute și premii speciale: Gloria Prodan, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, clasa a V-a, profesor română Bogdana Topan și profesor religie Anca Șulumete; Flavia-Maria Banea, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor română Simona Rechișan și profesor religie Anca Șulumete; Iulia Pop, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, clasa a VII-a, profesor română Cristian Ioviță și profesor religie Marcel Petrean. Din Comisia Centrală a făcut parte profesoara Doina Porcar de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Codruța-Ioana Pădurean, de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău.

 

La Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și de religie Cultură și Spiritualitate Românească, clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Baia Mare, premii speciale: Casian Butaș, clasa a IX-a și Ioana Pușcaș , clasa a X-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor română Ioana Tuduce și profesor religie Marian Albert. Din Comisia Centrală a făcut parte inspector școlar pentru religie – profesoara  Claudia Boha. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Camelia Duma, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău.

La Olimpiada de limba și literatura slovacă maternă, clasele V-XII , care s-a desfășurat la Oradea, elevul Mondek Patrik- Peter, clasa a VII-a, Școala Gimnazială nr.1 Făgetu, profesorul îndrumător Iosif Podhora, care a făcut parte din Comisie Centrală de evaluare. Lotul a fost însoțit de profesor învățământ primar Coniaric Milușka, de la Școala Gimnazială nr.1 Făgetu.

La Olimpiada de limba și literatura maghiară Mikes Kelemen clasele V-XII, care s-a desfășurat la Satu Mare, s-au obținut: mențiuni Elekes Abigél, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, profesor Pataki Ida; Pap Mária, clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, profesor Kiss Imola; Jónás Szilvia, Liceul Tehnologic Cserey-Goga Crasna, profesoara Kiss Imola; premii speciale: Elekes Abigél, clasa a VI-a  Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău,  profesoară Pataki Ida; Pap Mária, clasa a IX-a, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga”’ Crasna, profesoară Kiss Imola;Jónás Szilvia, clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, profesor Kiss Imola; Lugosi Zsuzsa, clasa a XII-a, Liceul Reformat „Wesselényi” Zalău,  profesor dr. Bóné Éva, care a făcut parte din Comisia Centrală. Lotul a fost însoțit de profesoara Kiss Imola.

La Olimpiada de limba și literatura germană maternă, clasele V-XII, care s-a desfășurat la Vișeu de Sus, județul Maramureș elevii Elisa Marian, clasa a VII-a și Gisbrecht Lea Alisia, clasa a VIII-a , ambele de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Deák Elisabeta care a și însoțit lotul olimpic, au obținut mențiune.

La Olimpiada de Tehnologia Informației (online, Centrul de concurs Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău: medalie de bronz, secțiunea TIC, Dragoș Șerban, clasa a XI-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău; medalie de bronz, secțiunea C# – elevul Călin Aris Mario Horvat, clasa a XI-a la Colegiul Național „Silvania” Zalău. Ambii elevi au fost pregătiți de profesoara Alina Muntean.

La Olimpiada de religie pentru Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe, care s-a desfășurat Botoșani, au participat elevi de la la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău și au obținut următoarele rezultate: mențiune David Florin Nistor, clasa a XII-a, profesor îndrumător, preot Petru Brisc; premii speciale: Andrei Onica, clasa a XI-a, profesor îndrumător, preot Călin Ciurbe; Antonia Maria Rus, clasa a X-a, profesor îndrumător preot Petru Brisc;  David Ionuț Mihanța, clasa a IX-a, profesor îndrumător, arhidiacon Ionică Torcoș . Lotul a fost însoțit de profesor Simona Florentina Nistor, de la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău.

La Olimpiada de religie ortodoxă, clasele V-VIII, care s-a desfășurat la Târgu-Mureș, premiul special: Tudor Lung, clasa a VI-a, Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Diana Botiș. Din Comisia Centrală de evaluare a făcut parte profesoara Mioara Gudea de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Ioana-Anca Sulumete, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău.

La Olimpiada de religie ortodoxă, clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Sibiu, premiul special –  Alexandra Olar, clasa a X-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Marian Albert. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Ilea Ioana, de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău.
La Olimpiada de religie, cultul greco- catolic, clasele V-XII, care s-a desfășurat la Iași, premiul al II-lea a fost obținut de Celia Bodea , clasa a VIII-a și premiul al III-lea, Amadeea Bodea, clasa a VI-a. Ambele sunt eleve la Școala Gimnazială „Silvania’ Șimleu Silvaniei și au fost pregătite de preot profesor Florin Mărincean. Lotul olimpic a fost însoțit de preot profesor Marius Matei, de la Colegiul Național „Silvania’ Zalău.

La Olimpiada de religie ortodoxă, clasele IX-XII, care s-a desfășurat la Sibiu, premiul special   Alexandra Olar, clasa a X-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Marian  Albert. Lotul olimpic a fost însoțit de profesoara Ilea Ioana de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău.

 La Olimpiada de religie- Alianța Evanghelică, clasele V-XII, care s-a desfășurat la Oradea, premiul al III-lea – Sara Popa, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Liviu Măcelar; mențiuni: Dora Morar, clasa a X-a și Samuel Pap, clasa a XII-a, ambii elevi la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Liviu Măcelar; premii speciale: Sara Varga, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor îndrumător Liviu Măcelar; Sara Ardelean, clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău, profesor îndrumător Liviu Măcelar; Alisa Andreica, clasa a XI-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Liviu Măcelar. Lotul a fost însoțit de profesoara Ana Panc, Şcoala Gimnazială Stârciu. Din Comisia Centrală de evaluare a făcut parte domnul profesor Liviu Măcelar , Colegiul Național „Silvania” Zalău.

La Olimpiada de geografie, clasele VIII-XII, care s-a desfășurat la  București, mențiuni Maria Moldovan , clasa a VIII-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Sanda Bulgărean; Ștefan Andrei Inceu, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, profesor îndrumător Adriana Elena Păun; Matei Tarba, clasa a XII-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău; premiul special Maria Mădălina Opriș, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, profesor îndrumător Adriana Elena Păun care a și însoțit lotul olimpic

La Olimpiada Sportului Școlar (Fetești), premiul al III-lea a fost obținut de Echipa de volei – băieți a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău: Raul Ardelean, Tudor Ardelean, Bogdan Buciu, Matei Chiba, David Chiș, Tudor Lazea, Bogdan Popa, Patrick Verdeș, profesor îndrumător Dan Lucaciu. Rezultate individuale: Verdeș Patrick – cel mai bun atacant, Tudor Lazea – cel mai bun jucător universal și Matei Chiba – cel mai bun libero!

2 Thoughts to “Elevi cu care ne mândrim! Medalii, premii și mențiuni la olimpiadele școlare”

  1. […] Medalii, premii și mențiuni. Acestea sunt rezultatele obținute de elevii sălăjeni la etapele naționale a olimpiadelor școlare  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment