“EcOprovocarea” la final de drum. Eco-provocarile continua.

Totul a inceput acum 6 luni. Eram speriati….porneam pe un drum aproape necunoscut. A fost greu la inceput si mult mai greu la sfarsit. S-a anuntat o competitie stransa inca din primele luni de concurs. Nu ne-am lasat, desi de multe ori am ramas fara idei, fara putere, fara imaginatie. Pe parcursul celor 6 luni ne putem mandri ca am amenajat si igienizat peste 10000 mp de parc, am colectat zeci de saci de deseuri, am plantat peste 200 de flori si arbusti ornamentali, am predat sute de kilograme de deseuri, am constientizat sute de persoane cu probleme legate de protectia mediului, am reusit sa convingem sute de voluntari sa ni se alature la activitati. Acesta este castigul nostru, acesta este castigul pentru mediul inconjurator.

Suntem mandri! Suntem mandri ca am fost, suntem si vom fi ecoambasadori! Suntem mandri ca “microbul” eco ne-a patruns in suflet! Suntem mandri ca am facut parte dintr-un proiect de o asemenea anvergura si am avut o echipa extraordinara.
Multumim in primul rand ViitorPlus si TenarisSilcotub pentru sansa acordata.

Ecoprovocarea este si va ramane permanent pentru noi o competitie educationala pe teme de mediu. Proiectul a demarat pe data de 15 noiembrie si a antrenat 4 echipe: doua din Salaj si doua din Calarasi. Elementul de noutate al acestei a treia editii il constituie participarea scolilor gimnaziale. Astfel, Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu” Bocsa a facut echipa cu Scoala Gimnaziala Hereclean cu cu Colegiul Tehnic API. Echipa Green Eye.

La final, putem spune ca toti suntem castigatori! Elevi, profesori, membri ai comunitatii in care traim…..si nu in ultimul rand, cel care a iesit cel mai bine din toata aceasta “ecuatie” este MEDIUL!
Ca la orice final de competitie trebuie sa multumim si noi….multumim domnului director, prof. Cighi Florin pentru sprijinul acordat pe toata perioada desfasurarii concursului, domnului primar Barou Ioan, domnului viceprimar Muresan Alin, d-nei Samsodan Mariana din cadrul Primariei Bocsa, Claudiei Barburas pentru rabdare si intelegere si lui Calin Paval, implicit si SPS pentru promptitudine si profesionalism.
O unda de regret ca s-a terminat, exista…
Prof. Adriana Barsan

Alte articole

Leave a Comment