Directorii de şcoli, evaluaţi de Inspectorat

 

Activitatea managerială a directorilor unităţilor de învăţământ din judeţ este evaluată, în această perioadă, de inspectorii şcolari. Până în 10 iulie, aceştia au avut termen să depună la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj un dosar care să cuprindă fişa de autoevaluare şi raportul de analiză privind activitatea managerială în anul şcolar 2014 – 2015.
Potrivit unei adrese a instituţiei menţionate, dosarul personal al fiecărui director, cuprinzând adresa de înaintare, fişa de autoevaluare şi raportul detaliat conform criteriilor din fişă, s-a depus în perioda 25 iunie – 10 iulie, iar din 14 până în 31 iulie are loc evaluarea activităţii directorilor de către inspectorii şcolari responsabili de zonă. Consiliul de Administraţie al ISJ Sălaj va analiza dosarele în perioada 17 – 19 august, se mai precizează în documentul citat.
Calificativul maxim pe care îl pot primi dascălii este „Foarte bine”, pentru obţinerea acestui calificativ, directorii trebuie să obţină un punctaj cuprins între 86 şi 100 de puncte. Cei care vor obţine un punctaj mai mic de 70 de puncte vor primi calificativele cele mai slabe, respectiv „Satisfăcător” sau „Nesatisfăcător”. Calificative nesatisfăcătoare pot primi directorii care au fost sancţionaţi în perioada evaluată, iar cei care au dat dovadă de management defectuos vor fi notaţi cu calificativul nesatisfăcător.
Comunicarea punctajelor şi a calificativelor corespunzătoare obţinute în urma evaluării se va face în intervalul 1 – 15 septembrie, iar cei nemulţumiţi vor avea la dispoziţie cinci zile pentru a depune contestaţii.

One Thought to “Directorii de şcoli, evaluaţi de Inspectorat”

  1. cei cu nesatisfacator , de ce nu sunt trimisi la instruiri , testati apoi si numai daca se indreapta sa mai faca parte dintre dascali !!! altfel tot vorbim dar nu realizam nimic !!!titularizari din 5 in 5 ani !!!apoi sa vedeti cum s-ar pregati si pentru ore si rezultatele ar fi mai bune ,elevii mai bine pregatiti !!!!

Leave a Comment