Delegație de elevi din Șimleu Silvaniei, în schimb de experiență în Țara Sfântă

Mai mulți elevi ai Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu” (CNSB) din Şimleu Silvaniei vor participa, în primăvara acestui an, la un schimb de experienţă la liceul Brener, din oraşul Petach Tikva, Israel. Acest schimb de experiență între tineri presupune activităţi comune, prin care se fac schimburi culturale, de tradiţii şi obiceiuri  şi are ca scop întărirea relaţiilor dintre cele două instituţii şi dintre cele două oraşe.

Acest proiect educaţional de înfrăţire a fost semnat de cele două licee, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” şi liceul Brener încă din anul 2012, după ce în anul 2011 a fost semnat un acord de înfrăţire între oraşul Şimleu Silvaniei şi oraşul Petach Tikva, din Israel.

Elevii participanţi la acest proiect,”ambasadori” ai ţării lor, au fost selectaţi pe baza unui test complex, acest proiect se defăşurându-se  sub atenta coordonare a cadrelor didactice din două licee înfrăţite şi cu sprijinul Primăriei Oraşului Şimleu Silvaniei, Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, Şimleu Silvaniei, al Primăriei şi Consiliului Şcolar din Petach Tikva. Cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului, elevii CNSB, au organizat, săptămâna trecută, un spectacol artistic, în memoria celor dispăruţi în Holocaust.

 

Alte articole

Leave a Comment