Le-am dat cu cormoranii în cap

Pentru noi, românii, nu mai e deloc o noutate că „ăștia” se fac de râs la aproape fiecare ieşire în public. Suntem deja obişnuiţi cu greşelile flagrante, penibile chiar, pe care le fac la aproape fiecare apariţie publică, începând cu premierul Viorica Dăncilă, cu aberațiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, ori cu derapajele unui ministru sau a altuia. Acasă, în toată mizeria de aici, poate că nu ne rămâne decât să mai râdem şi noi, chiar dacă râdem, cum s-ar spune, „a pagubă”.

Lucrurile s-au schimbat însă, devenind al naibii de serioase, odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România. Ei bine, deja nu ne mai arde de glumă când agramații din Guvern, acești incompetenți scoși cu forța în lume, încep să-și verse pe dinafară inepțiile. Ca să înțelegem mai bine penibilul situației, inculții depre care vorbim aici sunt puși să rezolve problemele întregii Uniuni Europene, adică ale celor peste 500 de milioane de locuitori europeni, probleme care mai de care mai complexe. Imaginați-vă că ăștia din Guvernul Dăncilă trebuie să vină cu soluții la o multitudine de situații limită, dar și cu răspunsuri rapide și, evident, pertinente. În niciun caz cu minciuni. La Bruxelles, abureala din Teleorman nu mai ține. Și câtă credibilitate să ai când tu nu cunoști boabă de limbă străină sau, mai grav, nu-ți cunoști limba maternă, chiar dacă citești de pe foi? Dacă la noi e posibil ca păcăleala să mai țină, acolo incompetenţa, prostia și nesimţirea sunt mai mereu prinse cu pantalonii în vine. Consiliul UE nu este dispus să înghită pastilele stricate din palma dăncilelor şi-a dăncililor din actualul Guvern. Nuuu…

E trist să constați că nu au trecut decât trei săptămâni de la preluarea președinției Consiliului UE, că dăncilii şi dăncilele care conduc România şi, mai nou, destinele Europei, au trântit deja cormoranii în piscine, inventând totodată noi termeni ca „negaţionalismul”. Bașca am ajuns să le cerem ălora, la Bruxelles, să combată și Holocaustul. Incredibil! Europa aşteaptă de la noi miracole, dar noi nu suntem capabili să citim de pe foi corect în limba maternă.

Oricât am încerca să ne furăm singuri căciula, ceea ce vedem e prostie, în forma ei cea mai pură. Ce-i însă și mai dureros e că dăncilele și dăncilii nu se fac ei doar ei de râs. Că vrem sau nu vrem, ăștia ne reprezintă pe noi, astfel încât rușinea pică implicit și pe obrazul lumii civilizate din România. Iar asta nu mai e deloc un lucru pe care să-l mai luăm în derâdere. Nu ne-a fost de-ajuns că eram catalogați peste tot ca fiind o „nație de hoți”, că de azi înainte vom fi și un „popor de inculți”. Exact asta ne lipsea! Pentru că aberaţiile pe care le scot pe gură ăștia din Guvern se aud acum în toată Europa. Trebuie să înțelegem că Dăncilă&Co nu sunt doar oglinda unei guvernări, a unei alianțe PSD-ALDE sau doar a unei părți din electorat, care cel mai probabil habar nu au de imbecilitățile pe care le scot ăștia pe gură. „Dăncilă și prietenii” sunt acum oglinda României, a tuturor românilor, a unei naţii. Este o situație în care singuri ne-am aruncat, o stare de fapt creionată de circa 3 milioane de oameni, pentru că alte vreo 10 milioane au stat acasă și s-au pișat pe el de vot. Este un tablou fals, care însă ne cuprinde pe toți. Că vrem sau nu. Dureroasă realitatea asta, nu-i așa?

Alte articole

One Thought to “Le-am dat cu cormoranii în cap”

  1. Anonim

    Problema nu este că există personaje ignare ca Dăncila, ci că au acces la conducerea țării. Și de asta sînt vinovați iresponsabilii dăncili și dăncile care-i votează!

Leave a Comment