Concursul „Eroii sălăjeni şi faptele lor” şi-a desemnat câştigătorii

Concursul de eseuri „Eroii sălăjeni şi faptele lor”, ce face parte din suita de manifestări dedicate „Zilei Naţionale a Eroilor” şi-a desemnat joi, 21 mai, câştigătorii. Competiţia s-a adresat elevilor din clasele V-VIII şi IX – XII, la fiecare secţiune fiind înmânate câte patru premii. Astfel, la gimnaziu, premiul special a fost primit de Tudor Alexandru Trif, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, premiul I – Ana Iancu Sălăjeanu, clasa a VII – a, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu”, premiul II – Cristina Gabriela Bejan, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi şi premiul III – Ştefana Trifan, clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu”.
La liceu, lucrarea recompensată cu premiul special aparţine unei eleve din clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Silvania”, Iris Roberta Kiraly. Premiul I i-a revenit lui George Emil Nicola, clasa a X-a, premiul II a fost câştigat de Diana – Maria Nedelcu, clasa X-a, iar premiul III – Karol Aurelian Szene, clasa X-a, toţi de la Colegiul Naţional „Silvania”.
Potrivit organizatorilor, s-au înscris, în total, 16 elevi, restul concurenţilor primind, fiecare, câte o diplomă de participare.
În acest an concursul s-a desfăşurat în memoria a două personalităţi marcante ale judeţului Sălaj. Este vorba despre primul prefect al judeţului Sălaj, Gheorghe Pop, supranumit “de Oarţa”, de la naşterea căruia se împlinesc 130 de ani şi despre Ioan Puşcaş – doctor de renume internaţional, personalitate trecută în eternitate în acest an, în data de 4 aprilie.
Competiţia, ajunsă la ediţia a VI-a, a fost organizată de Instituţia Prefectului Sălaj în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a Bibliotecii Judeţene “Ioniţă Scipione Bădescu”, Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România.
Cele mai reprezentative lucrări vor fi publicate la CCAJ Sălaj într-o broşură, ce va fi distribuită în luna septembrie cu ocazia comemorărilor de la Ip şi Treznea.

One Thought to “Concursul „Eroii sălăjeni şi faptele lor” şi-a desemnat câştigătorii”

  1. dumitru

    Ai un calculator si o retea de internet…? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info’’: luminitadumitru1974@yahoo.ro Important ! Lasati mesajul cu textul ” INFO ” doar pe e-mail ! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
    Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
    Oferim si solicitam seriozitate!

Leave a Comment