Călătorim mai confortabil: Primăria Zalău şi TRANSURBIS au achiziţionat patru autobuze de calitate

Nu sunt nou-nouţe, însă şi un „ochi” mai critic poate observa că sunt „ca noi”, au fost foarte bine întreţinute şi mai puţin exploatate de primul proprietar, o firmă de transport local din Elveţia.  Cele patru autobuze nou intrate în parcul auto al Transurbis, autobuze marca “MAN”, vor sta la dispoziţia zălăuanilor peste doar câteva zile. Autobuzele sunt an de fabricaţie 2000-2001 însă nimic din ceea ce oferă nu trădează faptul că nu mai sunt atât de tinere. Exteriorul arată plăcut, modern, aproape nou. Interioarele oferă mai multe locuri, nu există nicio urmă de uzură, fie că vorbim de pardoseală fie de scaune sau barele de de protecţie pentru călători. Ferestrele sunt generoase, două dintre autobuze având şi geamuri cu protecţie solară. Sunt silenţioase, nepoluante, şi se poate vedea faptul că au rulat pe drumuri bune, dar mai ales sub exploatarea unor oameni extrem de civilizaţi. Deşi am fi tentaţi să blamăm de multe ori acest gen de achiziţii, spunând că „ar fi fost mai bine să achiziţionăm ceva nou”, totuşi, de această dată, există certitudinea că vom beneficia de patru autobuze de calitate, frumuşele şi confortabile, care au fost luate pe un preţ deloc de neglijat- aproximativ 19.000 de euro bucata, în condiţiile în care un asemenea autobuz din fabrică ar costa aproape 200.000 de euro. Lucru pe care oricât l-am dori, nu ni-l putem permite în acest moment.

autobuz transurbis (1)

Parcul auto Transurbis numără acum 43 de autobuze, iar noi ne vom putea bucura începând de săptămâna viitoare de cele patru noi achiziţii de care desigur, trebuie să avem grijă. Vor ajunge pe mâinile celor mai buni şoferi, care nu au avut abateri şi au demonstrat în timp că au grijă de maşini, însă pe lângă responsabilitatea acestora de a avea grijă de ele şi evident, de noi, o mare parte din responsabilitate revine zălăuanilor care călătoresc cu ele. Ei decid dacă vor să meargă nu doar câteva zile cu autobuze curate şi nevandalizate, să se aşeze comod pe scaune sub care nu se ascund gunoaie sau resturi alimentare sau pe spătarul cărora nu e desenat cu carioca vreun slogan sau un număr de telefon. Ei aleg dacă vor să călătorească într-un mediu curat şi plăcut, prin grija pe care o vor avea faţă de aceste achiziţii care vin exclusiv în beneficiul şi serviciul lor. Rămâne de văzut dacă vom înţelege că nu e suficient să avem la dispoziţie un lucru de calitate, ci să-l şi păstrăm aşa cum trebuie. Pentru simplul motiv că este al nostru.

4 Thoughts to “Călătorim mai confortabil: Primăria Zalău şi TRANSURBIS au achiziţionat patru autobuze de calitate”

 1. me

  arata foarte bine si oricum in zalau nu e cazul de autobuze de 200.000. Macar sa le pastram pe acestea. MANurile sunt foarte bune si fiabile.

 2. Anonim

  daca si pe acestea vor pune reclama cu hemoroizii…. să circule cine le-a achiziţionat

 3. Zălăuan

  Întradevăr, am ajuns o ţară de second hand !

 4. Anonim

  mai sunt cateva garate intr-o curte la iesirea din Zalau –
  cum de a stiut cineva sa le achizitioneze cu cateva luni inainte ?
  Ghici ?

Leave a Comment