Andreea Cotoară, absolventa de zece la BAC: „Nu vreau să plec din țară după ce voi termina studiile”

Examenul de Bacalaureat Naţional, sesiunea iunie-iulie 2018, a ajuns la final odată cu afişarea rezultatelor după contestaţii. Avem, după finalizarea procedurii contestațiilor, și o medie de 10, obținută de Andreea Cotoară, după ce absolventa a contestat media de 9.93 obținută inițial.

În judeţul Sălaj, s-au înscris la acest examen 1.812 absolvenţi, 1.615 din promoţia 2017-2018 şi 197 din promoţiile anterioare. Au fost prezenţi, în total, 1.649 candidaţi (163 absenţi). Înainte de soluţionarea contestaţiilor, dintre cei 1.649 candidaţi au promovat 1.021 (61, 92 la sută) și nu s-a înregistrat nicio medie generală de 10. Au mai promovat, după reevaluarea lucrărilor, 15 absolvenţi, crescând numărul total de candidaţi promovaţi (de la 1021, la 1.036) şi implicit promovarea  în judeţul Sălaj, la Examenul de Bacalaureat 2018 (de la 61,92 la sută, la 62,83 la sută). După contestații, absolvenții sălăjeni au mai obținut 3 note de zece (două la limba română și una la proba obligatorie a profilului). De asemenea, a mai crescut numărul mediilor generale cuprinse în intervalul 9-9,99 (de la 221 la 223), respectiv, în intervalul 8-8,99 (de la 322 la 326). Rezultatele din acest an situează Sălajul la mijlocul clasamentului național și sunt oarecum asemănătoare cu acelea din anul 2016, an când judeţul nostru a înregistrat la Examenul de Bacalaureat o promovabilitate de  61,02 la sută,  înainte de contestaţii şi 62,83 la sută, după contestaţii, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Andreea Cotoară – singura absolventă care a obținut media generală 10 la Bacalaureatul din acest an, în Sălaj

Andreea Cotoară, absolventă a Colegiului Național “Silvania” din Zalău, este singurul candidat din județul nostru care a reușit să obțină, în final, media 10 la Bacalaureatul din acest an. Pe cât de modestă, pe atât de sigură pe ea, Andreea ne-a dezvăluit că subiectele de examen i s-au părut echilibrate, însă deloc simple, examenul de la matematică fiind considerat de ea cel mai dificil dintre toate probele susținute: „Subiectele au fost, în opinia mea, echilibrate. Puțin mai dificil mi s-a părut la matematică însă, având în vedere faptul că m-am pregătit pe întreaga perioadă a liceului, nu am întâmpinat probleme majore. M-ați întrebat dacă există vreun secret… Nu, nu cred, există doar dorința de a te autodepăși, ceva mai multă muncă față de cea pe care o credeai necesară inițial, gândire pozitivă și ambiție. Dacă acestea pot fi numite <<secrete>>, atunci acestea sunt. Mai departe, vreau să merg la Medicină, la Cluj, îmi doresc să devin medic și nu un medic oarecare, ci unul pregătit și competent.

Am susținerea totală a familiei, a prietenilor, știu că nu va fi ușor însă abia aștept să înceapă această perioadă nouă în viața mea. Sunt absolut convinsă că am să reușesc la final să-mi dovedesc mie însămi, în primul rând, că sunt capabilă să și fac performanță, nu doar să o pregătesc la nivel teoretic. Nu am de gând să plec din țară și nu pornesc la drum cu acest gând, însă nu știu ce va fi pe viitor”, a spus Andreea Cotoară pentru Magazin Sălăjean, la scurt timp după ce a aflat că este singurul candidat cu media generală 10 la Bac, din Sălaj.

One Thought to “Andreea Cotoară, absolventa de zece la BAC: „Nu vreau să plec din țară după ce voi termina studiile””

  1. Anonim

    Frumoasa si desteapta succes garantat in viata.

Leave a Comment