Circa 9 la sută dintre absolvenţii de liceu din Sălaj nu ştiu să folosească un calculator

Un licean sălăjean din trei a obţinut certificat de utilizator mediu la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului 2018, ce s-a desfăşurat zilele trecute.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la această probă s-au înscris 1.558 candidaţi, fiind prezenţi în sălile de examen 1.535. Cei mai mulţi dintre ei au obţinut certificatul de utilizator mediu (32,1 la sută), 22,9 la sută au primit calificativul „avansat”, iar 20,9 la sută sunt utilizatori experimentaţi. Certificatul de utilizator începător a ajuns la 14,9 dintre liceenii care au intrat în Bac, în timp ce pentru 9 la sută dintre candidaţi comisiile de evaluare nu au acordat niciun calificativ. În cazul acestora din urmă, au fost eliberate certificate de atestare a competenţelor, pe care s-a scris punctajul obţinut la evaluare, fără a se preciza vreun nivel de competenţă.
Probele de evaluare a competenţelor, la Examenul de Bacalaureat 2018, se încheie odată cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională-proba C, derulată în 21 şi 22 februarie.

Alte articole

Leave a Comment