Astazi incep probele scrise de BAC

Astazi incep probele scrise de BACGata cu probele orale la BAC. De astazi, candidatii vor trebui sa-si demonstreze cunostiintele in scris, tot in salile Colegiului Tehnic Alessandru Papiu-Ilarian (API) din Zalau, acesta fiind centrul de examen al sesiunii august-septembrie 2009 de Bacalaureat. Prima proba are loc la Limba si Literatura Romana scris, la care s-au inscris 195 de candidati. In data de 21 august, va avea loc proba D – proba obligatorie a profilului, pentru care s-au inscris 253 de candidati, iar in 24 august proba E – o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica, unde vor participa in jur de 70 de absolventi de liceu. Probele scrise ale examenului de bacalaureat se incheie in 26 august, cu proba F – o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica, la care s-au inscris 77 de candidati, 40 optand pentru Educatie Fizica si Sport, ne-a declarat Ioan Lung, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Primele rezultate se vor afisa pe 28 august, iar rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, pana cel tarziu in data de 3 septembrie.

Promovabilitate suta la suta la probele orale

Din cei 77 de absolventi de liceu din Salaj, inscrisi la prima proba orala a sesiunii august-septembrie de bacalaureat, 64 s-au prezentat la examen. Ioan Lung ne-a declarat, intr-o conferinta de presa, ca toti cei prezenti au promovat proba. Din fericire, nu au fost semnalate niciun fel de probleme in desfasurarea probelor orale de Bacalaureat. De la examenul oral de Limba si Literatura Romana nu a fost eliminat niciun candidat si doar unul a luat o nota intre 5 (cinci) si 6 (sase). Nota zece a fost obtinuta de trei candidati, printre care se numara si o absolventa a Colegiului Tehnic API Zalau. Desi premianta, tanara s-a ales cu toate probele anulate in prima sesiune din an, fiind prinsa copiind cu telefonul mobil la proba de Matematica, a precizat Lung. Promovabilitate suta la suta s-a inregistrat si la Limba si Literatura Materna. Toti cei prezenti au reusit sa treaca proba, ne-a spus inspectorul general adjunct al ISJ Salaj. E vorba insa de doar sapte candidati care au sustinut examenul, din cei opt inscrisi in aceasta sesiune. Si la proba de Limba si Literatura Moderna, sustinuta ieri de 65 de candidati, din cei 84 de inscrisi, toti au luat note de trecere.

Bacalaureat contra cost

Cei care au sustinut examenul de bacalaureat de doua ori si nu au fost declarati admisi, pot sa participe la probele din acest an doar achitand suma de 217 lei. Aceeasi taxa se percepe si elevilor care provin din invatamantul particular autorizat si acreditat. Dupa cum ne-a spus Ioan Lung, in judetul Salaj, un singur candidat s-a aflat in aceasta situatie, fiind nevoit sa scoata bani din buzunar pentru a putea participa la bacalaureat. Totodata, un alt candidat cu domiciliul intr-un alt judet, dar avand locul de munca in Salaj, a primit aprobare de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii sa sustina examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic API Zalau.

Leave a Comment