65 de absolvenţi sălăjeni au promovat Bac-ul de toamnă

Ministerul Educaţiei a publicat vineri, 1 septembrie, rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2017. Absolvenţii de liceu care nemulţumiţi de note au putut depune contestaţii, în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezultatele finale vor fi cunoscute în 6 septembrie.

La sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului din acest an s-au încris 370 de absolvenţi din judeţul Sălaj, însă doar 299 s-au prezentat în sălile de examen. Dintre aceştia, 65 (50 din promoţia actuală şi 15 din promoţiile anterioare), au reuşit să promoveze. În aceste condiţii, rata de promovare înregistrată în judeţ este de 21,47 la sută, în creştere faţă de anul trecut, când a fost de 20,37 la sută.
Pentru a promova Bacalaureatul, candidaţii trebuiau să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie.
Cea mai mare medie a fost 7,82, fiind obţinută de o elevă a Liceului Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la Bacul de toamnă din 2017, un absolvent al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău a susţinut acasă ultima probă scrisă, la alegere a profilului şi specializării (geografie), la cererea părintelui şi după ce a prezentat documentele medicale cu diagnosticul „entorsă gleznă”. „Comisia Judeţeană de Bacalaureat Sălaj a solicitat şi a primit aprobarea de la Ministerul Educaţiei şi de la Comisia Naţională de Bacalaureat, pentru ca respectivul elev să poată susţină proba la locul imobilizării, simulatan cu toţi candidaţii din ţară”, a explicat Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj.

Leave a Comment