Ziua Națională a României – sărbătorită în avans, la Jibou

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, la Jibou, astăzi, 30 noiembrie. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, oficiată în memoria eroilor neamului românesc, și depunerea coroanelor de flori la bustul a doi dintre artizanii sălăjeni ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918: Simion Bărnuțiu și Iuliu Maniu, precum și la bustul Seniorului Corneliu Coposu.
Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a adresat mulțimii prezente, vorbind despre însemnătatea specială pentru poporul român a momentului istoric de la 1918.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevi din Jibou, urmat de parada militară cu tehnică și trupe ale Armatei, Jandarmeriei, Pompierilor, Poliției, Serviciului de Ambulanță și ale Crucii Roșii.

Manifestări prilejuite de Ziua Națională vor avea loc și mâine, 1 Decembrie, de la ora 11 la Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei, iar de la ora 14, la Zalău.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Thoughts to “Ziua Națională a României – sărbătorită în avans, la Jibou”

  1. […] Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, la Jibou, astăzi, 30 noiembrie. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Dar ce, jiboilor le pute ziua de 1 Decembrie?

Leave a Comment