Zilele Europene ale Patrimoniului, marcate la Zalău și Bădăcin

Muzeul Județean de Istorie și Artă (MJIA) Zalău celebrează și în acest an, printr-o serie de activități care se adresează comunității, Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP).

Seria activităților dedicate ZEP va fi deschisă vineri, 9 septembrie, cu o expoziție organizată pe gardurile muzeului și concepută de dr. Camelia Burghele – cercetător științific în cadrul  MJIA Zalău. Expoziția are ca temă „Cultură, turism, ecologie, tradiție: Casa mnierăie a Rusoaii din Valcău de Jos”. De asemenea, sâmbătă – 10 septembrie, evenimentele culturale dedicate ZEP 2022 vor continua la Bădăcin, la Casa Memorială „Iuliu Maniu”. Pentru punerea în valoare a patrimoniului moștenit de la Iuliu Maniu, reprezentanții MJIA Zalău vor realiza ateliere dedicate copiilor. Este vorba despre: Atelier de scriere cu peniță – susținut de Marcela Băbănaș, Atelier de linogravură – susținut de Attila Szabo și Andrei Herța și Atelier de desen – susținut de Dan Ștefan. Potrivit reprezentanților MIJA Zalău, vizitatorii care vor ajunge sâmbătă la Casa Memorială „Iuliu Maniu” de la Bădăcin vor beneficia de ghidaj de specialitate oferit de dr. Marin Pop – istoric în cadrul instituței de cultură precizate.

One Thought to “Zilele Europene ale Patrimoniului, marcate la Zalău și Bădăcin”

  1. […] Muzeul Județean de Istorie și Artă (MJIA) Zalău celebrează și în acest an, printr-o serie de activități care se adresează comunității, Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP). Citeste mai mult […]

Leave a Comment