Zeci de poliţişti sălăjeni îşi vor petrece Anul Nou în stradă

Aproximativ 150 de poliţişti vor fi la datorie, zilnic, în perioada 29 decembrie – 3 ianuarie, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, aceştia vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. Din echipele angrenate în misiuni fac parte 146 poliţişti, 114 din cadrul structurii de ordine publică, 18 poliţie rutieră şi 14 alte forţe.
Totodată, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe traseele de acces către zonele aglomerate pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale.
În dispozitivele de patrulare vor fi incluşi, în această perioadă, şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, aceştia făcându-şi simţită prezenţa în zonele aglomerate sau în care se anticipează prezenţa unui public numeros de pe raza municipiului Zalău. „Scopul patrulării poliţiştilor din structura amintită este acela de a preveni apariţia unor incidente sau situaţii care pot afecta climatul de ordine şi siguranţă publică”, precizează sursa citată. Totodată, reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă ca pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Alte articole

Leave a Comment