„Memorialul Radu Gog”: Tricoul lui Răzvan Raţ cu numele victimelor de la Colectiv, scos la licitaţie

Printre tricourile scoase la licitaţie la „Memorialul Radu Gog” se află şi cel al lui Răzvan Raţ, căpitanul echipei naţionale de fotbal. Este tricoul cu care acesta a evoluat în meciul amical dintre România şi Italia, partidă la care, pe numerele de pe tricourile tuturor „tricolorilor” au fost inscripţionate numele victimelor de la Colectiv.

Ediţia a XI-a a „Memorialului Radu Gog” a fost prima în care a fost organizată şi o licitaţie cu tricourile mai multor jucători din Liga I de fotbal, iar această acţiune se va repeta şi la ediţia din 2016. De această dată, însă, au fost scoase la licitaţie mai multe tricouri, iar acestea aparţin şi unor handbaliste cunoscute din România, nu doar unor fotbalişti.
Primul tricou scos la licitaţie a fost al lui Răzvan Raţ, căpitanul echipei naţionale de fotbal, pe care acesta l-a purtat în partida amicală dintre România şi Italia, încheiată cu scorul de 2 – 2. Este un tricou special, deoarece pe numerele de pe tricourile tuturor jucătorilor echipei naţionale au fost inscripţionate pentru acel meci numele victimelor de la Colectiv, având în vedere că meciul s-a disputat la scurt timp de la tragedia ce a avut loc în clubul din Bucureşti. Au mai fost scoase la licitaţie tricorile fotbaliştilor Adrian Popa (Steaua Bucureşti), Adrian Marc (Dinamo Bucureşti), Srgian Luchin (Politehnica Timişoara), Gabriel Vaşvari (FC Botoşani), Bogdan Unguruşan (Pandurii Târgu Jiu), Mario Camora (CFR Cluj) şi Dragoş Firţulescu (Universitatea Craiova).
Au fost scoase la licitaţie şi cinci tricouri de handal, primele apărute fiind ale portarului de la Universitatea Alexandrion Cluj, Ana-Maria Măzăreanu, un tricou al echipei HC Zalău cu semnăturile tuturor jucătoarelor, iar altul al echipei naţionale de la Campionatul Mondial din 2007, tot cu semnăturile tuturor jucătoarelor.
Ulterior, organizatorii au mai făcut rost de tricoul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2015 şi al Crinei Pintea, fostul pivot al HC Zalău, care a făcut parte din lotul României pentru „Mondialul” din Danemarca.

Leave a Comment