Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: „Pe Cristina Neagu, eu am lansat-o la echipa naţională”

După exact zece ani de la câştigarea medaliei de argint la Campionatul Mondial din Rusia, naţionala de handbal feminin a României a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. În urmă cu zece ani, „tricolorele” erau conduse de pe margine de Gheorghe Tadici, însă acesta a plecat de la echipa naţională cu puţin timp înaintea desfăşurării Campionatului Mondial din Danemarca, iar conducerea Federaţiei Române de Handbal l-a adus la „cârma” naţionalei pe suedezul Tomas Ryde.
România a început faza grupelor de la „Mondiale” cu două victorii în faţa echipelor Puerto Rico şi Kazahstan, dar au urmat trei eşecuri consecutive în faţa Spaniei, Norvegiei şi Rusiei, la finalul cărora, fostul selecţioner a tras un semnal de alarmă şi a criticat modul în care suedezul Ryde a făcut selecţia pentru acest turneu final.
Majoritatea fetelor s-au simţit lezate de declaraţiile lui Tadici, iar Cristina Neagu chiar a avut curajul să iasă în faţă şi să-i răspundă fostului selecţioner. Managerul echipei zălăuane a la finalul „Cupei Alexandrion” de la Cluj, că nu doreşte să intre în polemică cu nicio jucătoare, însă a ţinut să precizeze că el a convocat-o pentru prima dată la echipa naţională pe Cristina Neagu.
„Pentru cei care au memorie scurtă, eu am lansat-o pe Cristina Neagu la echipa naţională, la vârsta de 19 ani. Am luat-o de la „Trofeul Carpaţi” chiar de aici de la Cluj, când toată lumea se opunea şi aproape toată lumea a judecat că iau o jucătoare de 19 ani. Am dus-o şi la Beijing şi atunci a început adevărata ei lansare, nu la junioare sau la tineret. Eu am felicitat-o pentru ceea ce a făcut. Schimb de replici cu ea nu-mi permit pentru că nu cobor şi nu intru în polemică cu jucătoarele”, a declarat Gheorghe Tadici pentru cjsport.ro.
Fostul selecţioner consideră că „pionul” principal al echipei naţionale la Campionatul Mondial din Danemarca a fost portarul Paula Ungureanu.
„Şi eu cred că Neagu a fost cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, însă, chiar dacă supăr sau nu, la locul acesta trei, pionul principal a fost Paula Ungureanu. Aici mă refer la meciul cu Brazilia, când a scos trei aruncări de la şapte metri, alte situaţii de unu contra unu, care a fost foarte mult, la meciul cu Danemarca de asemenea, iar ea ne-a ţinut foarte bine şi în meciul cu Norvegia. Altminteri, cine ştie ce putea să fie”, a mai afirmat Tadici.
România a obţinut toate cele trei medalii posibile la Campionatul Mondial de handbal feminin. Prima a fost de aur şi a fost cucerită în 1962, a doua, de argint, în 1973, iar a treia, tot de argint, în 2005. În acest an, „tricolorele” au obţinut-o şi pe cea de bronz, singura care-i lipsea României din palmares la o astfel de competiţie.

6 Thoughts to “Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: „Pe Cristina Neagu, eu am lansat-o la echipa naţională””

  1. memorie lunga.

    Bine ca ai tu memoria lunga. Ai uitat cum n-ai lasat-o sa se opereze le umar cand erai la Valcea. Halal memorie.

  2. Anonim

    Mai taci profesore si vezi-ti de combinatiile si decontarile inchipuite de la club

  3. Emil

    El nu a avut-o ca jucatoare la Valcea ,dosr la lot unde a mers cu el la primul ei Campionat mondial si la Olimpiada , unde poate nu o sa mai ajunga niciodata (la Olimpiada) Nici medalie de argint sa cucereasca ! Respect dle Tadici !

  4. Emil

    El nu a avut-o ca jucatoare la Valcea ,doar la lot unde a mers cu el la primul ei Campionat mondial si la Olimpiada , unde poate nu o sa mai ajunga niciodata (la Olimpiada) Nici medalie de argint sa cucereasca ! Respect dle Tadici !

  5. Anonim

    Poate e bun ca antrenor, dar in rest e un mojic, un grobian. Un prost crescut caruia voi, ziaristii din Salaj ii ridicati statuie.

  6. reader

    pe Karabatici oare nu tot Tadici la facut jucator?…:))))

Leave a Comment