Zeci de autoturisme neînmatriculate, depistate pe şoselele sălăjene

Zeci de şoferi au fost prinşi, de la începutul acestui an, de către poliţiştii sălăjeni, conducând autovehiculele pe drumurile publice neînmatriculate sau neînregistrate. De asemenea, tot în această perioadă, alţi 33 de conducători auto au fost depistaţi conducând autovehiculele cu număr fals de înmatriculare.
Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, 118 şoferi au fost identificaţi în trafic cu autoturismele neînmatriculate/neînregistrate sau cu număr fals de înmatriculare. Ultimul astfel de caz a fost depistat la începutul acestei săptămâni, când poliţiştii Postului de Poliţie Hereclean au surprins, în cursul zilei de luni, 19 octombrie, un jibouan, în vârstă de 29 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 1H, prin comuna Hereclean, deşi numărul de circulaţie provizoriu era expirat din data de 17 octombrie. În cauză, oamenii legii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile unui autovehicul neînmatriculat.
Pentru a preveni o astfel de faptă, reprezentanţii IPJ Sălaj reamintesc, din nou, prevederile articolului 334 Cod Penal. Astfel, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă. De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă. Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase ori a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă.

One Thought to “Zeci de autoturisme neînmatriculate, depistate pe şoselele sălăjene”

Leave a Comment