Zeci de accidente grave în primele trei luni în Sălaj

 

Nu mai puţin de 31 de accidente grave, soldate cu şapte morţi şi 31 de răniţi grav, s-au produs pe şoselele sălăjene, în primele trei luni ale anului în curs. Principala cauză generatoare de evenimente rutiere o constituie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, conducerea autovehiculelor cu viteză excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum. De altfel, 13 din totalul accidentelor rutiere, ce au avut loc în perioada menţionată, s-au petrecut din cauza vitezei, în urma acestora cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar alte 14 au suferit leziuni grave.
În aceste condiţii, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, IPJ Sălaj recomandă adaptarea permanent a vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic, iar prin intersecţiile nedirijate acordarea unui plus de atenţie la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, a vitezei de rulare, pentru a putea în orice moment manevrarea şi oprirea în deplină siguranţă a autoturismului, dacă situaţia o impune.

Vitezomanii, în vizorul poliţiştilor sălăjeni
Totodată, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii de autovehicule, în perioada 14-20 aprilie, în întreaga ţară, poliţiştii vor desfăşura o serie de acţiuni ce au scop impunerea unui climat de disciplină în trafic. De asemenea, principalele obiective ale controalelor sunt: reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora pe fondul conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere. Potrivit sursei citate, joi, 17 aprilie, va fi organizată o acţiune în sistem cascadă, în cadrul căreia vor participa echipaje ale IPJ Sălaj, împreună cu cele de la IPJ Maramureş.

3 Thoughts to “Zeci de accidente grave în primele trei luni în Sălaj”

  1. […] Via: Zeci de accidente grave în primele trei luni în Sălaj […]

  2. ppdd

    unde e politia de alta data? nu puteai sa te pisi de ei si acuma poti face ce vrei si nu te opreste nimeni ! avem un sistem de supraveghere video si nu este folosit, deoarece cei de la politie nu auchef sa semneze protocolul cu primaria. A fost investit in sitemul video peste 4 milioane de euro si anul acesta o sa iasa din garantie fara a fi fost folosit vreodata. Si totusie penivil, ca nimeni sa nu fie tras la raspundere pentru o asemenea investitie , care nu este utilizata in scopul ei.

    1. Anonim

      Sistemul video pomenit si noua semaforizare este un ca-cat in ploaie care a rotunjit conturile unor indivizi..Trebuie reintrodus examenul in ,,POLIGON” ca pe timpuri si fara el nu se promoveaza examenul si nu se obtine permisul.In actualul system tot felul de indivizi care nu simt masina si locul acesteia pe sosea si parcari obtin permis de conducere si fac accidente!Soferia nu se poate invata pe de rost,ca-i crima.De aia sunt multe accidente.

Leave a Comment