Transportator judecat pentru falsificarea cupoanelor de călătorie

Administratorul unei societăţi de transport persoane din Bîrlad, judeţul Vaslui, este trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, fiind acuzat de fals, uz de fals şi tentativă de înşelăciune, după ce a încercat să încaseze ilegal nişte sume de la Casa Judeţeană de Pensii Sălaj.
Potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în perioada februarie-aprilie 2011, Vasile T. a falsificat 80 de cupoane de călătorie pentru pensionari, pentru ca mai apoi să le folosească în vederea decontării la CJP Sălaj.
Bărbatul nu a apucat să încaseze suma, valoarea prejudiciului fiind estimată la peste 5.700 de lei.
Dosarul se află pe rolul instanţei şimleuane. Dacă va fi găsit vinovat, bîrlădeanul ar putea sta până la cinci ani după gratii.
Legislaţia în vigoare prevede că pensionarii beneficiază anual de şase bilete cu reducere de 50 la sută din tariful stabilit pentru călătoriile cu trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern în comun, sau pentru călătoriile rutiere judeţene şi interjudeţene.

One Thought to “Transportator judecat pentru falsificarea cupoanelor de călătorie”

  1. Anonim

    ia vedeti cum falsifica firma lui d cota biletele de transurbis!

Leave a Comment