Zalăul, sub ape după furtuna de joi

O furtună puternică s-a abătut joi la ora 15, asupra Zalăului, dar și asupra mai multor localități din județ – Cehu Silvaniei, Hereclean, Bocșa, Someș-Odorhei, Sălățig, Chieșd, Mirșid, Crișeni, Benesat, Dobrin, Șamșud, Coșeiu, Treznea, Românași, Meseșenii de Jos, Creaca, Horoatu Crasnei, Buciumi. A fost cod roșu în Zalău și în Meseșenii de Jos și cod portocaliu majoritatea localităților menționate  A plouat torențial și în doar câteva minute vântul a căpătat aspectul unei vijelii, urmate de căderi de grindină de dimensiuni medii și mari. Zalăul, în special centrul municipiului dar și cartierele Păcii, Porolissum, Dumbrava Nord, Vișinilor – erau, joi la ora 15.30, acoperite de ape, sistemul de canalizare fiind depășit în doar câteva minute. Pe carosabil, vântul puternic a aruncat bucăți din plastic, site termopan de la ferestre, ghivece și panouri. Hectare întregi de suprafețe agricole din localitățile afectate de furtună au fost distruse parțial sau total, grădinile a zeci de familii de gospodari fiind, de asemenea, distruse de apă și grindină. În Zalău s-a intervenit cu mai multe autospeciale ale ISU Sălaj, în special pe bulevardul Mihai Viteazul și pe străzile Torentului, Crișan, 22 Decembrie 1989 (fostă Crasnei) Olarilor și Dumbrava.

Deocamdată pagubele nu au fost evaluate.

 

Pericol de prăbușire la Inspectoratul Școlar

În urma fenomenelor meteo care s-au abătut asupra municipiului Zalău, în cursul zilei de joi -11 iunie, peretele de sticlă al clădirii Inspectoratului Școlar Județean Sălaj a fost spart prezentând un real pericol pentru trecătorii din zonă. Acesta stătea să cadă, iar în zonă au intervenit reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum” Sălaj și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție. Circulația în zonă a fost închisă și s-au luat măsuri pentru prevenirea situațiilor de urgență.

10 Thoughts to “Zalăul, sub ape după furtuna de joi”

 1. Anonim

  Drumuri facute fara cap, doar in scop electoral. Asta e, banii s-au dus, noi am ramas cu aceleasi probleme! Bravo PSD, bravo Primaria Zalau!

  1. Anonim

   FAPTE, NU VORBE !!

 2. Anonim

  Valea Zalaului era goala iar Zalaul era inundat…Concluzia??? Administratia municipala Ciunt ”Vom Face” am vazut ce a facut ”O arteziana cu jocuri de lumini”in mijlucul strazii inundate!!! Nu sunt rautatii sunt observatii la incompetenta si risipa de bani

  1. Anonim

   Sigur ca da, apa trebuie sa circule pe trazi ca masinile. Ati ales veterinar, culegeti urgii !

 3. Anonim

  Important este c-am scapat de seceta.He,he.Iar explicatia pentru fenomenul remarcat de catre cititorul de mai sus,este simpla.Toate canalele de evacuare spre vale ale apei puviale sunt colmatate.Cu nisipul aruncat in fiece iarna pe strazi.Ca virgula clorura de calciu e scumpa.Plus ce se mai aduna acuma cu santierele astea electorale care nu se mai gata-n veci.Iar cu grindina,poveste veche.Dk nu mere cu clopotele poate schimbati destinatia banilor catre niste tunuri antigrindina.

 4. Anonim

  Primarul prapastios al Zalaului, repara de un leu si distruge de 1.000 lei. De cand a venit la conducerea urbei ne-a nenorocit cu doua dezastre ! Votati-l sa mai aduca si alte urgii !

 5. Anonim

  Ne-a scos ochii cu carpituri si flori puse de nevasta senatorului Pop.Aproape ma prostise si pe mine

 6. Anonim

  No ,cam ase o fost si in 2016 inainte de locale iar PSD-ul o dat cu „tunurile” pe fostul primar ,ca-i ase ,ca-i ase..etc. si or zis ca daca vin ei la putere -si din pacate or venit- o sa rezolve si aceasta problema si or rezolvat-o in sensul ca NU.No hai postacilor pesedei cu commenturile si laudele.

 7. Anonim

  unde nu e cap vai de picioare….. proverb romanesc care confirma situatia in care se afla Zalaul. Aici se poate vedea ca nu e sufficient sa pui borduri si flori……… lucrurile trebuie gandite in ansamblu si etapizate astfel incat durata acestuia sa fie pentru mai multe generatii. Fata orasului nu face altceva decat sa arate nivelul la care suntem……. mereu votam aceleasi fete noi care pe langa faptul ca au ocupat functii publice mai multi ani nu au facut altceva decat sa foloseasca banul public in interes personal si de grup………. ia vedeti consiliul judetean Salaj……………. asta e in mic exemplu

 8. Anonim

  Iarna asta nici măcar copacii nu ia-ți curățat un pic. Ne intra crengile pe geam în casa. La cea mai mica furtună distrug case și mașini. Ce a făcut echipa de toaletări toată iarna? Ca zăpadă nu prea a fost și nici prea frig. Ați trimis scrisori acasă ca toaletat copacii. Canci

Leave a Comment