Primăria Zalău a încheiat o nouă etapă de reabilitări

 

După 19 luni de implementare, proiectul ”Reabilitarea termică a blocului de locuinţe D din municipiul Zalău, constituit în asociaţie de proprietari, a ajuns la final. Este cel de-al zecelea contract finalizat, din cele 12 semnate de către Primăria Municipiului Zalău. La această dată, mai sunt în derulare proiectele de reabilitare termică a blocului de locuinţe Lira Cristal şi a blocurilor de locuinţe Perla, V2 şi15. „ Am reuşit să încheiem cu succes o nouă etapă de reabilitări. Având în vedere faptul că locatarii acestor imobile sunt mulţumiţi de rezultate, ţin să le mulţumesc celor implicaţi direct în realizarea acestor proiecte, directorului tehnic Dan Curea şi managerului de proiect Maria Brudaşca. Primăria va continua şi pe viitor, prin următoarea etapă de finanţare, aceste proiecte astfel încât să reuşim să cuprindem toate blocurile de locuinţe care necesită astfel de lucrări” a spus primarul zălăuan Radu Căpîlnaşiu. Asociaţiile de proprietari interesate să participe la programul de reabilitare termică a blocurilorde locuinţe, pot depune scrisori de intenţie pentru includerea în program, care se adresează asociaţiilor de proprietari din blocurile construite în baza unor proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990, au un regim de înălţime de cel puţin P+3 şi nu au mai beneficiat de finanțare din fonduri publice pentru acesttip de lucrări. „Având în vedere că finanțarea acestor lucrări se va face prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în baza unor ghiduri ce urmează a fi aprobate de Autoritatea de Management în cursulacestui an, condițiile specifice de participare şi finanţare (inclusiv cota de finanţare din partea asociațieide proprietari) vor fi comunicate la o dată ulterioară”, anunţă Primăria Zalău.

Valoarea totală bugetului proiectului este aprox. 2.04 milioane lei. Din aceasta, valoarea totală eligibilă este de aproximativ 1.97 milioane lei; co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului Local este de aproximativ 790 mii lei, din care jumătate reprezintă contribuția asociațiilor de proprietari, iar jumătate contribuția din bugetul local. Valoarea neeligibilă a proiectului este de aproximativ 65 mii lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul local şi de către asociaţiile de proprietari. Sumele menţionate includ TVA.

De luni vor începe şi lucrările de modernizare la toaleta publică din parcul central. Aşa cum am mai anunţat, toaleta va beneficia inclusiv de facilităţi în sprijinul tinerelor mămici şi a bebluşilor, acestea având la dispoziţie spaţii unde vor putea toaleta şi schimba copiii. Termenul de predare a lucrării va fi sfârşitul lunii august.

Alte articole

Leave a Comment