Zalău: copil grav rănit în timp ce se deplasa cu trotineta pe trotuar

Trei evenimente rutiere, soldate cu un rănit grav şi doi răniţi uşor, s-au produs luni seara, 21 august a.c., două dintre acestea în municipiul  Zalău. În toate cazurile, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care dus la producerea acestor evenimente.

Primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 20.30. Un minor de 14 ani circula cu bicicleta pe trotuarul de pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, iar din cauza neatenției în conducere a acroșat un copil de şase ani, care se deplasa în aceeași direcție de mers, pe o trotinetă, însoțit de mama sa. În urma impactului, copilul a fost rănit grav. Polițiștii vor stabili cu exactitate dacă biciclistul se deplasa regulamentar precum și împrejurările exacte în care nefericitul eveniment a avut loc.

Zece minute mai târziu, alt eveniment rutier a avut loc pe strada Andrei Mureşanu. Un copil de opt ani se deplasa cu bicicleta, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autoturism, care circula din sens opus, condus de un zălăuan de 46 de ani. Evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a biciclistului.

Tot luni, la ora 23.50, o adolescentă de 19 ani, din Zalău, conducea autoturismul proprietate personală pe DN 1F, iar între Ciumărna și Zalău, din cauza imprudenţei în conducere, într-o curbă deosebit de periculoasă, a intrat într-un parapet metalic, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile, suferind leziuni uşoare.

Pentru a preveni implicarea participanţilor la trafic în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic, orice clipă de neatenţie putând fi fatală.

 

Alte articole

Leave a Comment