Ultima bătălie pentru fotoliile de directori de şcoli

Aspiranţii la o funcţie de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Sălaj au trecut marţi, 22 august, prin emoţiile interviului susţinut în faţa unei comisii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.
Pe parcursul a 20 de minute, candidaţii – 13 la număr – au avut de prezentat un plan operaţional privind şcoala pe care vor să o conducă şi să răspundă la întrebări din legislaţia şcolară. Pentru a fi declaraţi admişi, ei trebuie să obţină minim 21 de puncte din 30 posibile.
Potrivit datelor publicate pe site-ul ISJ Sălaj, în competiţie s-au înscris Szabo Adel Emese (Şcoala Carastelec), Varga Imre Ştefan (Şcoala Jebucu), Simona Anamaria Ilieş (Şcoala Letca), Kulcsar Ana (Şcoala Mirşid), Marius Daniel Borzan (Şcoala Românaşi), Olimpia Pocol (Şcoala Şimişna), Traian Ciurean (Şcoala Zalha), Ioan Mureşan (Palatul Copiilor Zalău), Vasile Benedek şi Nagy Csaba (Liceul Tehnologic Nuşfalău). Posturi de director adjunct sunt râvnite de Viorica Lupaş (Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău), Emilia Cadar (Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna), Vasile Benedek şi Gheorghina Major (Liceul Tehnologic Nuşfalău). Unii dintre ei nu se află la prima încercare. Este cazul lui Ioan Mureşan, Benedek Vasile ori Emilia Cadar, care au participat şi la concursurile precedente organizate pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, însă au fost respinşi fie la proba scrisă, fie la evaluarea CV-ului.
În cazul în care vor rămâne posturi libere și după această etapă, inspectorul școlar general va selecta manageri din rândul candidaților admiși la concursul național pentru directori de anul acesta, dar și de anul trecut.

Alte articole

Leave a Comment