Un adolescent nu a oprit la semnalul polițiștilor: urmărire ca în filme în Zimbor

Doi tineri sălăjeni au fost, la sfârșitul săptămânii trecute, protagoniștii unor scene care se puteau transforma în adevărate tragedii. Pentru că, la ce altceva te poți aștepta când la volanul unui autoturism se află, în toată inconștiența lui, un adolescent care nu posedă permis de conducere și gonește cu toată viteza pe un drum național? Doar șansa a făcut ca această cursă la care au participat, alternativ, doi tineri, să se încheie prin intervenția promptă a Poliției rutiere. Așadar, o urmărire demnă de scenariul unui film a avut loc zilele trecute în apropiere de Zimbor. Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sînmihaiu Almaşului au efectuat sâmbătă, 19 august a.c., în jurul orei 23, semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe DN 1F, din direcţia Cuzăplac spre Zimbor.

Conducătorul auto, un adolescent de 19 ani,  speriat de faptul că polițiștii urmau să-i solicite documentele la control, nu s-a conformat semnalului, motiv pentru care poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia pe o porțiune de câțiva kilometri, până aproape de intrarea în Zimbor, unde a abandonat autoturismul pe marginea câmpului şi a luat-o la fugă prin lanul de porumb. Acesta a fost prins în scurt timp. În urma verificărilor efectuate  de poliţişti s-a stabilit faptul că „şoferul” nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-a fost încredinţat de proprietar, un alt adolescent de 19 ani care primise autoturismul cadou din partea părinților.

Proprietarul se afla pe scaunul din dreapta în autoturism în momentul în care s-au derulat faptele. În continuarea cercetărilor, a rezultat faptul că în aceeași zi, şi proprietarul a condus autoturismul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, reprezentând un adevărat pericol pentru viața și siguranța celorlalți participanți la trafic. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru a putea fi condus pe drumurile publice. 

Alte articole

Leave a Comment