Weekend cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulației rutiere

Poliţiştii rutieri au continuat, la finele săptămânii trecute, activităţile pentru supravegherea traficului rutier, dar și pentru prevenirea accidentelor de circulație, ocazie cu care au întocmit patru dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Mopedist prins în timp ce comitea două fapte penale

Poliţiştii Postului de Poliție Românași au depistat vineri, 1 septembrie, în jurul orei 12.30, un bărbat de 43 de ani care conducea mopedul neînregistrat/neînmatriculat, prin localitatea Ciumărna. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere. În aceste condiţii, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cu alcoolul la volan

Poliţiştii șimleuani au oprit pentru verificări sâmbătă, 2 septembrie, la ora 15.30, un autoturism care circula pe strada Nicolae Bălcescu din localitate. Şoferul, un şimleuan de 47 de ani, a fost testat cu etilotestul, care a evidențiat o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
O altă faptă de alcoolemie a fost constatată duminică dimineața de către polițiști ai Serviciului Rutier. Un adolescent de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 1F, prin localitatea Poarta Sălajului, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Jibouan prins în trafic fără permis

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au identificat în trafic un tânăr de 25 de ani, care se deplasa cu ATV-ul pe DJ 108R, prin localitatea Bozna, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie. Oamenii legii continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă nu dețin permis de conducere.
Potivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tranvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, iar conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

One Thought to “Weekend cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulației rutiere”

  1. Anonim

    Doar nenorociti cu un mare drag de a face rau la rutiera. Doar comisionul pe spatele amratilor conteaza la ei! Jigodii !

Leave a Comment