Utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole și expoziții zootehnice, la prima ediție a Festivalului Agrozootehnic din Șimleu Silvaniei

După mai bine de 10 ani în care asemenea evenimente au lipsit din Sălaj, situația pare să se schimbe. Prima ediție a  Festivalului Agrozootehnic va avea loc la Șimleu Silvaniei, sâmbătă 21 mai. Festivalul își propune să încurajeze accesul la educația agrozootehnică perpetuată de peste 100 de ani la  Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”.

Evenimentul de aniversare a 120 de ani de învățământ agricol în Șimleu Silvaniei va reuni sâmbătă producătorii și meșteșugarii din Țara Silvaniei, se vor prezenta ofertele educaționale ale celor mai renumite universității și instituții de învățământ agricol din Transilvania. De asemenea un moment emoționant va fi întâlnirea generațiilor de absolvenți ai liceului. Potrivit managerului Asociației de Dezvoltare „Țara Silvaniei”, Daniel Stejeran, instituția de învățământ din Șimleu Silvaniei a luat ființă în anul 1902 ca Școală inferioară de agricultură, prima de acest fel din Transilvania. „Ferma Agricolă a Liceului Tehnologic <Ioan Ossian>, situată la intrarea în orașul Șimleu Silvaniei, va găzdui expoziții zootehnice și utilaje agricole, degustări de produse locale, prezentare de noi tehnologii agricole, toate într-o atmosferă de târg. Vor mai avea loc activități de echitație, plimbare cu ponei pentru copii, spectacol cu porumbei și altele. Cu o zi înainte, vineri seara, într-un spectacol muzical vor urca pe scenă tineri talentați din Șimleu Silvaniei și din împrejurimi, în cadrul Festivalului <Tânăr și Liber>”, a mai punctat Daniel Stejeran. Organizatorii festivalului sunt Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Consiliul Județean Sălaj, Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Leave a Comment