Trei evenimente rutiere, aceleaşi cauze: alcoolul şi neatenţia

Un evenimet rutier, soldat cu rănirea unei persoane, a avut loc joi, pe raza localităţii Marca. Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitate, a într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul în şanţul din dreapta drumului în sensul de mers, auto, accidentându-se uşor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidențiind o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În seara aceleiași zile, la ora 22.30, un alt accident a avut loc în Cizer. Un bărbat de 55 ani din Zalău, a condus un autoturism prin localitate, dar din cauza neatenției în conducere, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către proprietarul acestuia, un bărbat de 35 ani, din județul Cluj. În urma impactului, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a suferit leziuni. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcotest, polițiștii constatând că șoferul în vârstă de 55 ani consumase băuturi (1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Al treilea eveniment a avut loc tot joi, în jurul orei 21.30  pe strada Cetății din Zalău, unde un tânăr de 20 de ani, din Gârceiu, a traversat carosabilului prin loc nepermis, fără să se asigure. Un biciclist, de 23 ani, care circula regulamentar, nu a mai putut evita impactul cu acesta, în urma impactului acesta s-a dezechilibrat, a căzut de pe bicicletă şi s-a accidentat grav.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment