Tezaurul dacic din Sălaj, în expoziţie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Adevărate bijuterii, piese arheologice din metale preţioase de o deosebită valoare istorică, inclusiv din judeţul Sălaj, pot fi admirate începând de miercuri, 4 februarie, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în cadrul expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României”. Cei prezenţi la inedita expoziţie vor putea admira peste 1.000 de piese din aur şi argint descoperite pe teritoriul României, din care câteva zeci descoperite pe teritoriul judeţului Sălaj, la Sărmăşag şi la Cehei. Potrivit unor informaţii furnizate de cercetătorul din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA) Zalău – dr. Emanoil Pripon – tezaurul dacic din argint de Sărmăşag datează de la jumătatea secolului I înainte de Hristos şi se află în patrimoniul Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca şi cuprinde piese din argint: brăţări, fibule şi pandantive. De asemenea, tezaurul descoperit la Cehei cuprinde monede de argint – drahme, brăţări şi un lanţ ornamental, piese pe care cei interesaţi le pot admira la Muzeul de Artă din Cluj până în 22 martie.

One Thought to “Tezaurul dacic din Sălaj, în expoziţie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca”

  1. Vasile

    Ai tot ce iti doresti in viata ta? Ai un plan specific cu ajutorul caruia sa obtii ce iti doresti in viata ta?
    Intra in afacerea VoipPrepay care te ajuta sa-ti deschizi propiul magazine on line pentru comercializarea de cartele ,plus asigurari,publicitate,telefoane si in curand si altele. . Castiga BANI din: incarcare cartele Orange, Vodafone, Cosmote; Discount 2% .. 4% la combustibil direct pe cardul A-CAR in statiile OMV / PETROM din RO si UE, cu asistenta rutiera gratuita; Discount la Asigurari, in curand si la Partenerii Comerciali, Producatori, in Turism …etc,din Cerinte:un PC si cunostinte minime de folosire. Detalii pt cei interesati va ofer prin email.
    Pentru cei interesati de detalii trimiteti mesajul “da vreau” la adresa de email vasyduma@gmail.com si promit sa va raspund cu informatii reale in cel mai scurt timp.

    NU MAI ASTEPTA!!!

Leave a Comment