Târg de cai organizat ilegal, închis de polițiști

Nu mai puțin de nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 7.400 de lei au fost aplicate de polițiști, la începutul acestei săptămâni în comuna Dragu, la un târg de cai organizat ilegal.

După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj târgul, care a adunat mai mulți proprietari de cai, nu avea aprobare sanitar-veterinară, iar amenzile au fost pentru „deținerea sau transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare”.

Astfel de acțiuni vor mai avea loc în județ, iar polițiștii atrag atenția proprietarilor de animale că sunt obligați să asigure îngrijirea și supravegherea corespunzătoare a acestora astfel încât să nu fie expuse unor situații de pericol, să nu rămână libere și nesupravegheate în locuri publice.

Proprietarii trebuie să știe că pagubele  provocate de animale, inclusiv distrugerile culturilor agricole prin pășunat neautorizat, se suportă de către proprietarul/deținătorul animalului, în conformitate cu dispozițiile Codului civil.

Leave a Comment