Tâlhar la 14 ani, a stat în arest preventiv doar cinci zile

Un minor în vârstă de 14 ani este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în formă continuată, tâlhărie şi tentativă la tâlhărie, după ce oamenii legii au constatat că este suspect de comiterea mai multor astfel de fapte la nivelul municipiului. Adolescentul a fost prins de oamenii legii şi prezentat de procurori instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, care a admis cererea de arest preventiv. Însă, după cinci zile în arest, minorul a fost repus în libertate.
În data de 7 noiembrie, minorul Tudor D. a fost prezentat Judecătoriei Zalău cu propunerea de arestare preventivă, instanţa dispunând arestarea preventivă a inculpatului, fără antecedente penale, pe o durată de 15 zile, de la data de 7 noiembrie până la data de 21 noiembrie, anul acesta, inclusiv. Decizia judecătorilor a fost cu drept de recurs, astfel încât minorul a făcut apel la instanţa superioară.

Dosarul a ajuns pe masa de lucru a magistraţilor Tribunalului Sălaj. Potrivit soluţiei date în 12 noiembrie, după casarea hotărârii Judecătoriei Zalău, magistraţii instanţei au rejudecat în fond cauza dispunând în cazul minorului măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv oraşul Zalău, pe o perioadă de 30 de zile.
Şirul faptelor pentru care minorul a fost trimis în judecată a început luna trecută, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Mirela Lazoc. În data de 18 octombrie, adolescentul a intrat într-o grădiniţă din municipiu de unde a sustras o poşetă în care se aflau documentele unei persoane şi suma de 130 de lei. Şi în următoarea zi, minorul s-a deplasat în aceeaşi grădiniţă de unde a mai furat o geantă în care se aflau 500 de lei. Activitatea infracţională a continuat până în noaptea de 3 spre 4 noiembrie, când a sustras prin violenţă telefonul mobil al unei tinere care tocmai intra în scara blocului. Văzând că strădania sa dă roade, minorul a mai încercat să smulgă geanta unei femei în plină stradă, fără a reuşi acest lucru.
Demarând cercetările, oamenii legii l-au identificat şi reţinut pe minor, ca fiind Tudor D., de 14 ani, din Zalău. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea ajunge în spatele gratiilor. Fiind minor, riscă jumătate din limitele prevăzute de lege pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în formă continuată, tâlhărie şi tentativă la tâlhărie.

Alte articole

Leave a Comment