Ștafeta Veteranilor a ajuns la Zalău

Ceremonia de predare-primire a Ștafetei Veteranilor între echipa Cluj și echipa Zalău a avut loc, vineri, la Cimitirul Eroilor din Zalău, în cadrul tradiționalului eveniment „Ștafeta Veteranilor”.

Organizat de Asociația Voluntarilor Invictus, cu ocazia „Zilei Armatei Române”, acest eveniment sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu. Zalăul se află pe traseul galben al ştafetei. „Sunt onorat și emoționat, deopotrivă, să fiu astăzi cel care salută simbolul nostru național în cadrul unui eveniment cu tradiție, care trăiește datorită vouă, a celor care vă dedicați timpul, patriotismul, dragostea și respectul în scop nobil. Poate nu-i deloc întâmplător ca Galbenul tricolorului – care exprimă grandoarea țării, prestigiul și virtutea – să fie culoarea purtată de voi prin Sălaj. Pentru că și în județul nostru, la fel ca în multe locuri din frumoasa Românie, s-au scris file din istorie, iar oameni mari ai acestui județ au pus umărul la dezvoltarea societății românești. Vă felicit și vă apreciez pentru modul vostru, al voluntarilor Invictus, de a vă arăta respectul față de eroii neamului românesc, inclusiv față de militarii răniți în teatrele de operații”, a declarant, la festivitatea de vineri, subprefectul Florin Florian. După ceremonie, echipa ștafetei, veterani, militari, foști militari, pasionați de alergare, a alergat până la Vârșolț. Alergarea a fost programată să fie reluată luni dimineața până la Tășnad. Ștafeta va continua în următoarea zi pe ruta Tășnad – Carei. Potrivit organizatorilor, „Ștafeta Veteranilor” este evenimentul național care coagulează societatea civilă și militară în jurul eroilor de ieri și de azi. Evenimentul ajuns la cea de-a IX-a ediție, va străbate toate județele țării și se va termina pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

One Thought to “Ștafeta Veteranilor a ajuns la Zalău”

  1. […] Ceremonia de predare-primire a Ștafetei Veteranilor între echipa Cluj și echipa Zalău a avut loc, vineri, la Cimitirul Eroilor din Zalău, în cadrul tradiționalului eveniment „Ștafeta Veteranilor”. Organizat de Asociația Voluntarilor Invictus, cu ocazia „Zilei Armatei Române”, acest eveniment sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu. Zalăul se află pe traseul galben al ştafetei. „Sunt onorat și emoționat, deopotrivă, să fiu astăzi cel care salută simbolul nostru național în cadrul unui eveniment cu tradiție, care… Citeste mai mult […]

Leave a Comment