Spectacole internationale pentru Clubul Copiilor din Simleu

Spectacole internationale pentru Clubul Copiilor din Simleu

Din informatiile oferite de Gavril Neaga, directorul Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, am aflat ca programul sportiv si cultural-folcloristic al clubului simleuan pe anul 2009 este unul bogat si, totodata, de semnificatie etnofolclorica.

Agenda clubului de la poalele Magurii cuprinde numeroase evenimente pentru tot parcursul anului, cocencentrate mai ales in perioada imediat urmatoare a sfarsitului lunii mai, dar si in lunile iunie si iulie.

Astfel ca, ansamblul Barcaul si taraful traditional Dor Silvan vor vizita Tara Nasaudului pe 27 mai, unde vor evolua la o frumoasa sarbatoare folcoristica.

In 1 iunie copii din cadrul cercului de karting simleuan vor participa, la Marghita, la Cupa Nationala de Karting, iar in 13 iunie cluburile tehnico-sportive se vor intrece in Cupa Performantei.

De sarbatoarea crestina a Rusaliilor, in 7 iunie, ansamblurile etnofolclorice din cadrul clubului simleuan se vor reuni cu alte formatii cu prestanta traditional- populara la festivalul Calusul Romanesc, desfasurat la Slatina.

Invitatia primita de catre Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei, din partea Asociatiei Multinationale si Multiculturale Mondoterra din Italia, se va incerca sa fie onorata si cu prezenta ansamblului Barcaul, acompaniat de taraful traditional Dor Silvan. LAssociazione Multinazionale, Multiculturale Mondoterra din Italia va organiza acest festival al Culturilor traditionale si Divertismentului in perioada 11-17 iunie 2009, in regiunea Emilia-Romagna, unde suntem si noi invitati. Vom incerca sa ne prezentam si la acest festival al culturii si traditiei din nordul Italiei si speram ca posibilitatile materiale ne vor permite acest lucru, a declarat Gavril Neaga, direcorul Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei.

Alte articole

Leave a Comment