Seceta a topit doua treimi din cantitatea de apa

Seceta a topit doua treimi din cantitatea de apa

Salajenii nu vor avea de suferit din cauza diminuarii nivelului apelor din judet. Potrivit informatiilor furnizate de directorul Sistemului de Gospodarire al Apelor Salaj, Dumitru Gorgan, volumul de apa din lacul de la Varsolt a fost constant in ultima luna si, prin urmare, zalauanii nu au motive de ingrijorare ca vor primi apa cu portia.

Cota lacului este constanta, ceea ce permite alimentarea fara probleme a municipiului. Nu se impune o restrictionare a consumului de apa pentru populatie. Am gestionat bine volumul de apa al lacului in perioadele cu precipitatii. La aceasta data, volumul de apa care intra in lac este aproape egal cu cel care iese din lac, a declarat reprezentantul SGA Salaj.

Seceta din acest an face ca gradul de umplere al lacului de la Varsolt sa fie de 60 la suta, iar debitele pe toate cursurile de apa din Salaj sunt in scadere. In aceasta perioada, debitul mediu al Somesului si al raului Crasna, a fost de 30 la suta din debitul mediu multianual, iar la Barcaului de 40 la suta din debitul mediu multianual. Conform asigurarilor date de sursa citata, acest nivel al apelor curgatoare din judet nu pune in pericol flora si fauna Salajului.

Alte articole

Leave a Comment