Şapte sălăjeni, mai aproape de o carieră în magistratură

Doar trei candidaţi sălăjeni au mai rămas în cursa pentru unul dintre cele 70 de posturi de judecător la judecătorii scoase la concurs în acest an de către Institutul Naţional al Magistraturii, după ce au reuşit să obţină punctajul minim de 70 de puncte necesar pentru a fi declarat admis. Rezultatele probei eliminatorii de verificare a cunoştinţelor juridice au fost publicate pe site-ul instituţiei în urmă cu câteva zile.
La această primă probă a concursului de admitere în magistratură au participat 14 de sălăjeni, dintre care doi au optat pentru cariera de procuror, ceilalţi visând să fie judecători. Cel mai mare punctaj obţinut a fost 76, iar cel mai mic, 28.
Din totalul celor 70 de posturi de judecători la judecătorii puse la bătaie, doar unul a fost scos la concurs în judeţul nostru, mai exact la Judecătoria Şimleu Silvaniei.
Cei trei sălăjeni care au trecut cu brio de această probă se pregătesc acum pentru a doua etapă a concursului, testul-grilă, şi el eliminatoriu, de verificare a raţionamentului logic, programat pentru 8 septembrie. Între 1 şi 9 octombrie va avea loc interviul, rezultatele finale urmând să fie afişate în 11 octombrie.
În ceea ce priveşte prima probă eliminatorie a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, aceasta a fost promovată de patru din totalul celor 23 de concurenţi sălăjeni care şi-au încercat norocul pentru unul dintre cele 200 de locuri de auditori de justiţie (100 destinate funcţiei de judecător, iar diferenţa, funcţiei de procuror). Cel mai mare punctaj obţinut a fost 84, iar cel mai mic, 15. Următoarele probe le constituie testul-grilă de verificare a raţionamentului logic, în 8 septembrie, şi interviul, programat pentru 20-30 septembrie. Rezultatele vor fi afişate în 2 octombrie.

Alte articole

One Thought to “Şapte sălăjeni, mai aproape de o carieră în magistratură”

  1. articol inexact

    pentru care posturi de PROCUROR au candidat cele doua persoane daca spuneti ca au fost scoase la concurs DOAR 70 de posturi de JUDECATOR? …Ati verificat informatia sau v-ati dat cu „presupusu”?

Leave a Comment