Gabriel Bârjac, vicepreşedinte CJA Sălaj: „O mare parte dintre jucători nu cunosc regulamentul”

Prima etapă din noul sezon al Ligii a IV-a de fotbal a fost umbrită de evenimentul de la Bocşa, din timpul partidei Olimpic Bocşa – Unirea Mirşid, încheiat cu scorul de 0 – 3. Jucătorul echipei gazdă, Robert Niculăuţ, a fost eliminat în minutul 43 al întâlnirii, după un atac periculos asupra unui adversar. Decizia arbitrului Robert Goie l-a înfuriat pe căpitanul echipei din Bocşa, acesta lovindu-l cu pumnul pe centralul întâlnirii.

Deşi era eliminat, jucătorul s-a dus la pauză spre centrul terenului, unde se afla brigada de arbitri, lovindu-l din nou, de această dată cu piciorul pe Goie.
Vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) Sălaj, Gabriel Bârjac, singurul arbitru asistent din Sălaj care activează în Liga I, consideră că principalul motiv care duce la astfel de evenimente este necunoaşterea regulamentului de către jucători. „Îmi pare rău pentru arbitrii implicaţi în astfel de evenimente. Noi încercăm să fim cât mai obiectivi în timpul unui joc, chiar dacă nu întotdeauna reuşim să mulţumim ambele echipe. Sigur că, pentru un jucător este greu să accepte tot timpul decizia unui arbitru, dar de aici şi până la a recurge la acte de violenţă şi a-ţi face singur dreptate este o cale destul de lungă. Regulamentul nu ne permite să facem public pedepsele, însă arbitrii care greşesc la un meci de fotbal sunt sancţionaţi de către Comisia Judeţeană de Arbitri. Din păcate însă, o mare parte din jucătorii care activează în Liga a IV-a şi a V-a nu cunosc bine regulamentul, ca să nu mai vorbim de spectatorii prezenţi la meciuri. În aceste condiţii, pentru un arbitru este foarte greu să arbitreze un joc fără să aibă niciun fel de probleme”, este de părere arbitrul asistent.
Cazul de la Bocşa va fi analizat marţi, de către Comisia de disciplină din cadrul AJF Sălaj, însă, foarte probabil, jucătorul va fi suspendat pe o perioadă de un an.

Leave a Comment