Şapte sălăjeni au fost arestaţi preventiv în dosarul „păcănelelor” contrafăcute

Cei şapte inculpaţi reţinuţi pentru 24 ore în urma percheziţiilor efectuate joi, 29 octombrie, în Sălaj şi Maramureş, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Magistraţii sălăjeni au admis în dimineaţa zilei de sâmbătă, 31 octombrie, după mai mult de şase ore de deliberări, propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj.
Este vorba , potrivit informaţiilor afişate pe site –ul Tribunalului Sălaj, despre Ciascai Radu, Coman Claudiu, Panes Remus, Covaci Paul, Gâlgău Alexandru, Kiczel Robert şi Crişan Ionuţ.
Reamintim că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au efectuat, în cursul zilei de joi, 29 octombrie, 96 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş. Potrivit acestora, a fost vorba de o acţiune ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc. S-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şapte persoane, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, 13 persoane în calitate de administratori, asociaţi şi angajaţi ai SC Game Electronic SRL, SC Electro DSL SRL şi SC Est Card Electronic SRL, S.C. Est Inter Com SRL şi S.C. Est Credit SRL ce au ca obiect principal de activitate „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri”, precum şi alte 52 persoane în calitate de asociaţi sau administratori în fapt sau în drept a mai multor societăţi comerciale care deţin diferite baruri sau locaţii în care se află mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot machine, au constituit şi au aderat la un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii unor infracţiuni informatice şi economice. “Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 25,830 de kilograme de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum şi un seif în care se se găsesc încă câteva sute de mii de euro. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 5.000.000 de euro”, au mai precizat anchetatorii.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de şapte inculpaţi, care au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Comment