Volei Municipal a pierdut dramatic la malul mării

Tomis Constanţa – Volei Municipal Zalău 3 – 2 (-26, 19, -22, 21, 13)

La capătul unui meci maraton desfăşurat vineri seara, în Sala Sporturilor din Constanţa, între campioana Tomis şi vicecampioana Volei Municipal Zalău, formaţia de la poalele Meseşului a cedat cu scorul de 2 – 3 după ce a condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi. Voleibaliştii zălăuanii au jucat cu multă determinare şi au reuşit să ţină de multe ori în „şah” Tomisul, o campioană ce nu pare la fel de valoroasă ca în sezonul anterior.
Zalăul s-a impus în prelungiri în actul de debut, 26 – 28, iar parţialul secund a fost controlat de la un capăt la altul de gazde, care au câştigat la o diferenţă de şase puncte (25 – 19). Vicecampioana a revenit în setul trei la forma bună pe care a avut-o în actul de debut, reuşind să câştige cu 25 – 22. Constănţenii şi-au dat seama că nu e de glumit cu echipa Zalăului, iar în parţialul patru s-au mobilizat mult mai bine. Tomisul s-a impus cu 25 – 21 în setul patru, dar cu mai multă atenţie pe faza de atac, Zalăul putea încheia conturile după patru seturi. La scorul de 22 – 20 pentru gazde, brazilianul Dal Bosco a ratat un atacul, iar campioana s-a desprins decisiv.
A venit tie-break-ul, unul în care s-a mers „cap la cap” în partea a doua. Formaţia de la poalele Meseşului a început foarte bine şi a avut 6 – 2, dar gazdele au revenit, au egalat la şapte, iar Zalăul a avut avantaj minim (8 – 7) în momentul schimbării terenurilor. Partea a doua a fost extrem de disputată, ambele echipe s-au aflat la conducere, dar Tomisul a fost mai pragmatică în final, a profitat şi de câteva erori la preluare ale zălăuanilor şi a reuşit să se impună cu 15 – 13.
CVM Tomis Constanţa: Konstantin Mitev, Boyan Yordanov, Dragoş Pavel, Andrei Laza, Ventislav Ragin, Metodi Ananiev şi Goran Skundric – libero. Au mai evoluat: Alexandru Muscină, Stephen Gotch, Sergiu Stancu şi Robert Vologa. Antrenori: Martin Stoev (principal), Radu Began (secund)
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Mihai Tarţa şi Răzvan Olteanu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment