Sâmbătă, vinul s-a degustat la Zalău

Vin alb sau roşu, din diverse soiuri, sec, demisec, dulce sau demidulce, din zonele viticole ale judeţului, au fost prezentate de producători, sâmbătă, la Zalău, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Vinului.

La evenimentul, ce s-a desfăşurat pe platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj, au fost prezenţi producători din Şamsud, Borla, Crasna sau Nuşfalău. Preţ de câteva ore, s-a degustat, s-a negociat şi s-au stabilit noi relaţii. Dacă o parte dintre trecători s-a limitat doar la a degusta din licoarea lui Bacchus şi la a culege cărţi de vizită, alţii şi-au achiziţionat şi câţiva litri şi pentru acasă. „Faţă de anii precedenţi, clienţii au fost mai mulţi. Poate şi datorită faptul că a fost schimbată locaţia. Ediţiile trecute au avut loc în curtea Centrului de Cultură şi deşi am fost mai mulţi producători prezenţi nu a venit aşa multă lume. Anul acesta, a fost una dintre cele mai bune ediţii, deşi, iniţial, am crezut că vremea nu va fi tocmai prielnică”, a mărturisit un producător de vin din Şamşud.

Manifestarea, ce a avut loc cu sprijinul Primăriei municipiului Zalău, a fost organizată de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj, iar scopul acesteia este acela de a oferi producătorilor de vin din judeţ posibilitatea de a-şi promova produsele.

 

 

2 Thoughts to “Sâmbătă, vinul s-a degustat la Zalău”

  1. Anonim

    O forma mascata de reclama a unor produse a caror calitate nu este dovedita de un laborator autorizat de analize fizico-chimice.

Leave a Comment