Sălăjean arestat după ce a înşelat peste 400 de persoane

Un sălăjean, în vârstă de 24 de ani, administrator al unei firme din Oradea, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, fiind acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Instanţa bihoreană a admis duminică, 4 august, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi a dispus arestarea preventivă a lui Jean-Ionuţ Dominan.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean(IPJ) Bihor, Ioana Lascău, sălăjeanul, a fost reţinut sâmbătă, 3 august, pentru 24 de ore, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, după ce a încasat de la peste patru sute de persoane 50.000 de euro, cu promisiunea că le va asigura locuri de muncă în Germania.
Escrocheria a început sub forma unui anunţ postat pe internet de o firmă de recrutare a forţei de muncă din Oradea. Sute de persoane din diverse colţuri ale ţării au aplicat la acel anunţ şi au achitat apoi diverse sume de bani firmei respective, atât pentru teste psihologice necesare la angajare cât pentru transportul în Germania. Astfel, tânărul a reuşit să înşele peste patru sute de persoane, încasând de la fiecare câte 130 de euro. “O firmă de recrutare a forţei de muncă din Oradea a postat pe internet o ofertă de muncă în Germania pentru care s-au înscris câteva sute de persoane. Aceste persoane au susţinut un test pshihologic şi au plătit sume de bani în lei şi în euro reprezentând transportul până în Germania, contractul de muncă nemaifiind onorat, iar persoanele au fost astfel păgubite. Prejudiciul estimat este de peste 50.000 de euro”, a precizat reprezentantul IPJ Bihor.
Cazul a fost făcut public sâmbătă seara, când mai multe persoane înşelate de tânăr s-au adunat în parcarea unui centru comercial din Oradea, unde ar fi trebuit să se îmbarce în autocarele care să îi transporte în Germania. „Tânărul a fost ridicat ca urmare a unor reclamaţii formulate pe numele lui. Din primele verificări, suspectul era reprezentant al unei firme şi ar fi înşelat mai multe persoane de la care a încasat bani pentru a le găsi locuri de muncă în străinătate”, a declarat Ioana Lascău.

 

One Thought to “Sălăjean arestat după ce a înşelat peste 400 de persoane”

  1. Ion Ion

    Dar cum îl cheamă măi nătăfleților,să știu de cine să mă feresc…Sau e secret…

Leave a Comment