Condamnat că şi-a violat copila, un bărbat visează la reducerea pedepsei

Condamnat în 2011, la şapte ani de închisoare cu executare pentru că şi-a violat fiica, un bărbat de 48 de ani din localitatea Drighiu, comuna Halmăşd a cerut Judecătoriei Şimleu Silvaniei revizuirea sentinţei pronunţate în dosarul său, în speranţa ca va beneficia de o pedeapsă mai uşoară.
După cum ne-a declarat judecătorul Patricia Pop, aceasta este cea de-a doua cerere de revizuire făcută de către condamnatul Nicolaie Maruşca, după ce prima, depusă luna trecută, a fost respinsă ca fiind inadmisibilă. Motivul invocat este că la procesul de acum doi ani au fost audiaţi martori mincinoşi, deşi, susţine sursa citată, „la dosar nu avem vreo dovadă că martorii ar fi făcut declaraţii mincinoase”.
Maruşca a ajuns după gratii după ce a exercitat asupra fiicei sale, prin constrângere, acte specifice actului sexual oral, faptă inclusă de Codul Penal la infracţiunea de viol. Fapta s-a produs o singură dată, într-o perioadă în care soţia bărbatului era plecată la muncă în străinătate, iar copiii familiei se aflau în întreţinerea tatălui. Speriată de gestul propriului părinte, copila s-a confesat unei persoane apropiate din sat, care, ulterior, a reclamat abuzul.
Adus în faţa instanţei, violatorul şi-a recunoscut fapta, astfel că a beneficiat de procedura simplificată a judecăţii şi, implicit, de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul violului. Magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei l-au condamnat pe bărbat la şapte ani de închisoare, din care, până în acest moment a săvârşit aproape doi ani.
O decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua cerere de revizuire depusă de către condamnat va fi luată abia peste două luni, când se va stabili dacă solicitarea se încadrează în condiţiile de admisibilitate prevăzute de lege.

Alte articole

2 Thoughts to “Condamnat că şi-a violat copila, un bărbat visează la reducerea pedepsei”

  1. diana

    Pentru asa ceva ar trebui sa putrezeasca dupa gratii acest netrebnic!

  2. Anonim 2

    Ca sa i se reduca pedeapsa,trebuie sa treaca intai pe la dr.Ciomu.

Leave a Comment