Razie de amploare în Zalău. Polițiștii au luat ”la puricat” discotecile, barurile și restaurantele

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, alături de colegii lor de la Biroul Rutier și cei de la Biroul de Investigații Criminale, au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în discoteci, baruri și săli de evenimente, dar și pentru prevenirea accidentelor de circulație. Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Zalău, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe parcursul a cinci ore, în intervalul orar 23-4.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ,) Sălaj pe parcursul acțiunii au fost legitimate 126 de persoane, fiind verificate 72 de autovehicule și 36 de societăți comerciale. De asemenea, 56 de conducători auto au fost testați cu alcooltestul și doi cu aparatul drugtest. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 8.010 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, șapte au fost la regimul circulației rutiere, șase la Legea 61/1991 privind nerespectarea normelor de conviețuire socială, o sancțiune la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, una la Ordonanța de Urgență 34/2008 privind organizarea și funcționa Sistemului Național Unic de Urgență, iar o sancțiune a mai fost aplicată la HG 301/201privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor. De asemenea, a fost constatată și o infracțiune de conducere fără permis.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au identificat o tânără de 21 de ani, din municipiul Zalău, bănuită de comiterea unei infracțiuni de distrugere. Fapta a fost comisă în anul 2019 și a constat în distrugerea unui geam de la o societate comercială din Zalău. Prejudiciul în valoare de 355 de lei a fost recuperat. ”Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, au transmis reprezentanții IPJ Sălaj.

3 Thoughts to “Razie de amploare în Zalău. Polițiștii au luat ”la puricat” discotecile, barurile și restaurantele”

  1. […] Polițiștii Biroului de Ordine Publică, alături de colegii lor de la Biroul Rutier și cei de la Biroul de Investigații Criminale, Citeste mai mult […]

  2. […] Polițiștii Biroului de Ordine Publică, alături de colegii lor de la Biroul Rutier și cei de la Biroul de Investigații Criminale,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment