Raed Arafat a venit astăzi la Zalău pentru a analiza problemele de la Spitalul Județean

Coordonatorul Departamentului Național pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a efectuat astăzi o vizită în municipiul Zalău. Arafat s-a întâlnit cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău, dar și cu medicii unității medicale. Principala problemă sesizată a fost deficitul de medici specialiști în medicina de urgență. Arafat a adăugat că a găsit în unitatea medicală și o oarecare stare de tensiune.

Discuțiile au durat ore bune, iar Raed Arafat a dat asigurări în conferința de presă de la final că întâlnirea a fost una pozitivă, iar măsurile luate au fost unele constructive. A fost analizată în special relația dintre Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean cu celelalte departamente din cadrul unității medicale. Potrivit lui Raed Arafat, principala dificultate înregistrată este deficitul mare de medici specialiști în medicina de urgență. Parțial, problema este rezolvată cu ajutorul medicilor care vin aici din Bihor. Coordonatorul DNSU a precizat că managerul spitalului i-a dat asigurări că există șanse mari ca la începutul anului viitor, în Spitalul Județean de Urgență Zalău să vină doi sau trei medici specializați în medicina de urgență. Până la angajarea acestor cadre, necesarul de medici specialiști va fi asigurat de la Oradea. În privința asistenților medicali, unitatea medicală a anunțat că există deja concurs pentru acoperirea necesarului. Raed Arafat a mai spus că sunt medici care pleacă pentru că nu sunt mulțumiți de condițiile din UPU, dar și această problemă este în curs de rezolvare prin derularea unui proiect de modernizare, iar în aproximativ șase luni, noua Unitate de Primiri Urgențe va fi finalizată.

Comunicarea și căutarea medicilor

O altă problemă anunțată de Arafat în conferința de presă este cea a comunicării. „S-a vorbit de problema comunicării între colegii de la UPU și cei din spital. Aici au fost prezentate sincer problemele existente. Există lucruri de îmbunătățit la UPU, dar sunt lucruri de îmbunătățit și în spital. Am stabilit anumite măsuri care urmează să fie implementate pentru rezolvarea problemelor. În curs de rezolvare este și problema lipsei anumitor medici specialiști în diferite secții, iar aici există deja o colaborare cu centrele universitare pentru obținerea medicilor de care este nevoie”, a mai punctat Raed Arafat.

Șef nou la UPU

În privința unei posibile plecări a actualului șef al UPU, dr. Vasile Pop Mădălina Maria, Raed Arafat a explicat că există discuții privind un potențial transfer din rațiuni care țin de dorința medicului de a urma o a doua specializare profesională. Conform lui Arafat, astăzi s-a discutat ca dr. Vasile Pop Mădălina Maria să rămână în actuala funcție până în luna decembrie a acestui an, iar după aceea, postul să fie preluat de un alt medic specialist.

6 Thoughts to “Raed Arafat a venit astăzi la Zalău pentru a analiza problemele de la Spitalul Județean”

 1. […] Coordonatorul Departamentului Național pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a efectuat astăzi o vizită în municipiul Zalău. Arafat s-a întâlnit cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău, dar și cu medicii unității medicale. Principala problemă sesizată a fost deficitul de medici specialiști în medicina de urgență. Arafat a adăugat că a găsit în unitatea medicală și o oarecare stare de tensiune. Discuțiile au durat ore bune, iar Raed Arafat a dat asigurări în conferința de presă de la final că întâlnirea a fost una pozitivă, iar măsurile luate au fost… Citeste mai mult […]

 2. […] Coordonatorul Departamentului Național pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a efectuat astăzi o vizită în municipiul Zalău. Arafat s-a întâlnit cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău, dar și cu medicii unității medicale. Principala problemă sesizată a fost deficitul de medici specialiști în medicina de urgență. Arafat a adăugat că a găsit în unitatea medicală și o oarecare stare de tensiune. Discuțiile au durat ore bune, iar Raed Arafat a dat asigurări în conferința de presă de la final că întâlnirea a fost una pozitivă,  » Mai multe detalii […]

 3. Chit

  Da da.. dar postul de manager de ce nu se ocupa prin concurs..actuala a fost doar pe pandemie

 4. Anonim

  Trebuie sa vina cineva de la Bucuresti sa rezolve problemele spitalului sí UPU?
  Managerii de ce iau salarul?

 5. Gabriel Firău

  Vine şi la Jibou?

Leave a Comment