Preşedintele Comisiei Europene l-a numit pe sălăjeanul Dacian Cioloş consilier special pentru securitate alimentară

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit, miercuri, pe sălăjeanul Dacian Cioloş, fostul comisar pentru Agricultură, în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară, post pentru care nu va fi remunerat, potrivit unui comunicat CE. „Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, creşterea populaţiei şi schimbările climatice ne reamintesc faptul că securitatea alimentară este o provocare importantă pe care UE trebuie să o gestioneze. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul securităţii alimentare şi este omul potrivit pentru a mă sfătui pe această temă importantă”, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat în comunicat.

În calitate de consilier special al preşedintelui CE, Cioloş va colabora strâns cu membrii Comisiei Juncker în ceea ce priveşte contribuţia Executivului european la rezolvarea acestei provocări globale, precizează sursa citată.

Dacian Cioloş nu va fi remunerat pentru această funcţie.

Cioloş a fost comisar european pentru Agricultură, în perioada 2010-2014, când a realizat prima reformă a Politicii Agricole Comune.

De profesie inginer agronom, el a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, între 2007-2008, şi şef al unei comisii prezidenţiale de profil, între iulie 2009 – ianuarie 2010. Dacian Cioloş s-a născut în 27 iulie 1969, la Zalău.

Alte articole

Leave a Comment