Prefectul Ionel Ciunt, amenințat cu demiterea de premierul Dacian Cioloș

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, schimbarea prefecţilor şi a subprefecţilor din, deocamdată, doar nouă judeţe. Măsura a fost luată întrucât premierul a anunţat că este nemulţumit de activitatea multora dintre prefecţii din ţară. Astfel, și-au încetat activitatea cu caracter temporar prefecţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Dâmboviţa, Galaţi, Satu Mare, Vaslui şi Argeş.
„A fost o trecere în revistă a activității lor (a prefecților — n.r.) și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la finalul ședinței Executivului.
Deși nu se află pe lista prefecților demiși, reprezentantul Guvernului în Sălaj, Ionel Ciunt, nu exclude o astfel de măsură în viitorul apropiat: „Dacă se pune problema să fiu schimbat, nu este nicio problemă. Așa cum ne-a numit, Guvernul poate să ne și demită”.
Ionel Ciunt ne-a mai mărturisit că, în cazul în care va fi demis, nu va renunța la administrație, astfel că intenționează să participe la un eventual concurs pentru fotoliul de prefect. „Așa cum am mai declarat, mă înteresează să lucrez în administrație. Dacă se va organiza concurs pentru funcția de prefect, cu siguranță voi participa”, a spus Ciunt, adăugând că, în acest sens, a urmat cursurile de înalți funcționari publici, organizat de Institutului Național de Administrație.
Însă, așa cum a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, Executivul nu va putea să facă, în timpul scurt pe care îl are la dispoziție, o procedură de angajare prin concurs a prefecților demiși. Astfel că poziția actualului prefect de Sălaj s-ar putea schimba radical: „În cazul în care nu se va organiza concurs pentru funcția de prefect, îmi voi reevalua situația”, a spus sec Ionel Ciunt.
Reamintim că premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că le-a pus în vedere secretarilor de stat rămași din Cabinetul anterior să nu facă politică de partid, iar prefecților și subprefecților, care au intenția să participe în alegeri, le-a cerut să renunțe la funcție.

Alte articole

9 Thoughts to “Prefectul Ionel Ciunt, amenințat cu demiterea de premierul Dacian Cioloș”

 1. Anonim

  Hai la primărie, Ioane! Esti om harnic si cu bun simt. Nimeni nu este si nu poate fi cel mai bun, cu totii avem defecte, iar voi, ca oameni politici, aveti si voi hibe si lipsuri. Dar in acest moment, esti cea mai buna optiune pe care o au zălăuanii! Nu fac parte din simpatizantii PSD dar, o spun nu cu bucurie, alta varianta mai buna nu exista.

 2. Coco

  Draga Magazin salajean, esti un ziar de 2 bani ca si orasul despre care tot scrii zi de zi, sunteti niste adunaturi de analfabeti, nu aveti nici studii de jurnalistica, iar daca le aveti sunt de la universitatea din oras, care nici nu e rescunoscuta, asa ca v-ati pierdut timpul pe banii parintilor. In fiecare zi aceleasi lucruri le tot repetati, ca nu sunt bude in casele salajenilor, probabil nici voi nu aveti. Sunteti un ziar afiliat politic la securistul de Marc, cel mai mare hot din Salaj. Din cauza lui Salajul e codasul Ardealului, o Moldova in NV-ul tarii. O pata de rusine pe harta. Nici macar sa scrieti nu stiti, doar greseli gramaticale peste tot. Traiasca PSD, traiasca saracia in Salaj SJ (Saracie Jale). Mergeti la mall in Cluj, daca aveti bani.

  1. Police

   Coco, iar ai tras pe nas?

 3. Tăunul

  Oare Ciunt a fost numit prin concurs, cred că nu ? Ce concurs mai vrea ?
  Feliitări Cioloş !

 4. RR

  Oricum si in orice situatie, e clar ca pentru Zalau ,CIUNT I este cel mai bun si indicat , fiind in tema cu problemele orasului pe care capalnasiu in 12 ani de primarie si 4 de viceprimar , nu a fost in stare sa le rezolve , la cat de comod este. Nu si pentru el …. daca scapa .

  1. Sopy-n Ceck

   Bun si….lindicat…………….

 5. vasile

  Ce a facut omul asta pentru SALAJ? … doarme pe banii nostrii ! Cel mai sarac judet din N-V , cele mai putine investitii din zona, cele mai putine locuri de munca , orasul si tot judetul arata ca acu 20 de ani !

 6. Anonim

  Exista o vorba in salaj :nu conducator prost cu consilieri destepti rezista in timp ,pe cand un sef destept cu consilieri sau „specialisti”e prosti se duce la fund ,judecati D-voatstra mai departe ,eu ma opresc aici din respect

 7. Alin

  Drag ziar, vad ca sunteti foarte atenti sa stergeti unele comentari, de ce nu le stergeti toate atunci. Prin asta nu dati decat dovada de pupincuristi.si va mai si numiti ziar independent.

Leave a Comment