Pompierii sălăjeni au primit o autospecială nouă. Maşina are peste 500 de cai putere

O autospecială  de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă a ajuns aseară la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj. Autospeciala va intra în dotarea pompierilor şi va permite realizarea de misiuni mai ales pentru stingerea incendiilor mari.

Acest tip de tehnică de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului „VIZIUNE 2020”. Acest tip de autospeciale este destinat intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, incendii ce necesită cantităţi mari de substanţe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament ridicat pentru stingere. Astfel de autospeciale au motoare de peste 500 de cai putere şi pot atinge o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră, conform specificaţiilor tehnice.

 

One Thought to “Pompierii sălăjeni au primit o autospecială nouă. Maşina are peste 500 de cai putere”

  1. […] O autospecială  de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă a ajuns aseară la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj. Autospeciala va intra în dotarea pompierilor şi va permite realizarea de misiuni mai ales pentru stingerea incendiilor mari. Acest tip de tehnică de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului „VIZIUNE 2020”. Acest tip de autospeciale este destinat intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, incendii ce… Citeste mai mult […]

Leave a Comment