Pompieri sălăjeni ameninţati cu moartea

Trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj, aflaţi în timpul serviciului, au fost ameninţaţi cu moartea tocmai de cel căruia îi acordau ajutor. Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ un an, însă abia zilele trecute bărbatul în cauză, respectiv Ioan Andrei Rus, a fost trimis în judecată. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de ultraj, trei infracţiuni de distrugere, precum şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice. „În 30 noiembrie 2014, (…) a adresat ameninţări cu moartea numiţilor Simonca Cosmin Vasile, Terec Iosif şi Dregan Ionuţ Vlad, pompieri în cadrul ISU Porolissum Sălaj, aflaţi în exerciţiul funcţiunii, care au intervenit pentru a-i acorda inculpatului ajutor medical de urgenţă”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou.
Pompierii au statut de militari, iar potrivit art. 6 din Legea nr. 80/1995, sunt investiţi cu exerciţiul autorităţii publice. „Aşadar, pompierii sunt subiecţi pasivi ai infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 C.p.”, au explicat procurorii jibouani.
Potrivit acestora, acelaşi inculpat, în dimineaţa zilei de 30 noiembrie 2014, cu un topor a spart geamul lateral dreapta şi parbrizul autospecialei SMURD, aparţinând ISU „Porolissum”, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.486 de lei, nerecuperat. „Fiind în stare avansată de ebrietate, în prezenţa altor şase persoane, inculpatul a provocat scandal, constând în injurii, cuvinte jignitoare adresate persoanelor prezente, ameninţări cu moartea, gălăgie, distrugeri de bunuri din locuinţa sa, distrugerea geamurilor ambulanţei SMURD cu un topor, ambulanţa fiind parcată pe o stradă din localitatea Cozla”, au mai spus anchetatorii.
Reprezentanţii Parchetului jibouan au ţinut să sublinieze faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

One Thought to “Pompieri sălăjeni ameninţati cu moartea”

  1. shakespeare

    Nu este nimic nou. Pana la infiintarea ISU POROLIUSSUM , adica SMURD-ul din salaj toate angajatele din Ambulanta Salaj au fost , sunt sau vor fi amenintate cu moartea, dar asta NU CONTEAZA, vocea lor NICIODATA nu a fost auzita.S-au gasit acum trei barbati de cca.1,90 m 90 kg sa se planga ca se simt amenintati cu ,,moartea” de catre un bolnav psihic , la care face fata o angajata de 50 de kg de la Ambulanta Salaj.

Leave a Comment